TOP 1500 partner

Sintaksa: od malog projektantskog ureda do partnerstva s Voith grupom

U uredima u Splitu i Zagrebu zaposleno je više od 60 visokoobrazovanih stručnjaka koji rade na projektima diljem svijeta, od Kolumbije do Malezije
HE Palmafossen u Norveškoj
 Sintaksa

U srpnju prošle godine uspješno je završen proces priključivanja Sintakse njemačkoj Voith Grupi. Ova visokotehnološka tvrtka specijalizirana za projektiranje, izgradnju, ispitivanje i puštanje u pogon hidroelektrana zadovoljna je dosadašnjom integracijom u Voith grupu.

- Početna godina suradnje bila je posvećena uspostavljanju stručnih timova, razvoju procesa i njihovoj primjeni u praksi na prvim zajedničkim projektima, primjerice, u islandskom Bruarvirkjunu ili norveškim postrojenjima Boen Foss i Palmafossen, ističu u Sintaksi koja, nakon prelaska pod okrilje Voith Grupe, i dalje nudi svoj provjereni portfelj usluga te je zadržala brend i menadžment koji predvodi izvršni direktor Petar Jelinčić.

Sintaksa je osnovana 2008. u Splitu kao mali projektantski ured, a danas im je glavna djelatnost projektiranje, izrada elektromehaničkih i automatizacijskih sustava za hidroelektrane, kao i isporuka opreme, programiranje sustava upravljanja i automatizacije, ispitivanje i puštanje u pogon elektroenergetskih postrojenja. Tvrtka već godinama bilježi kontinuirani rast i razvoj, a u uredima u Splitu i Zagrebu zapošljava više od 60 visokoobrazovanih stručnjaka. Od samog osnivanja zaposlenici Sintakse rade na projektima diljem svijeta, od Kolumbije do Malezije, a posljednjih 5 godina utvrđuju značajnu poziciju na regionalnim tržištima.

S druge strane, Voith Grupa je ovim preuzimanjem napravila korak prema integraciji sustava malih hidroelektrana, a svojim će klijentima sada moći ponuditi jedinstvenu uslugu. U sustavu Voith Grupe čiji se prosječni godišnji prihod kreće oko 4,2 milijarde eura i u kojoj je zaposleno oko 20 tisuća radnika u pogonima i uredima raspoređenima u 60 država diljem svijeta, Voith Hydro jedna je od najvažnijih kompanija, a izgradnja hidroelektrana jedna od najvažnijih grana poslovanja. Ostale djelatnosti Voith Grupe obuhvaćaju strojeve za proizvodnju papira, digitalne i tehnološke usluge te proizvodnju turbina, u čemu je Voith lider u svijetu. Portfelj proizvoda i usluga Voith Hydra, navode u Sintaksi, pokriva čitav životni ciklus i sve glavne komponente velikih i malih hidroelektrana, od generatora, turbina, pumpi i sustava automatizacije pa sve do rezervnih dijelova, usluga održavanja i osposobljavanja te digitalnih rješenja za inteligentna postrojenja.

- Posebna vrijednost našeg partnerstva ogleda se u zajedničkoj upotrebi tehnologija, know-how-a i iskustva obaju društava. Prema zahtjevima kupca, možemo ih kombinirati na najbolji mogući način - ističe Petar Jelinčić.

Pokazalo se na dosadašnjim projektima da ovakva suradnja čini savršen spoj iskustva, fleksibilnosti i pouzdanosti, što je presudno kako za investitore tako i za zaposlenike tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 18:01