‘Technology with a purpose‘

Siemens predstavio tehnologiju za ubrzanu digitalizaciju i održivu budućnost hrvatskog gospodarstva

Na događaju ‘Technology with a purpose’ Siemens je okupio više od 150 poslovnih partnera iz Hrvatske
 Siemens

Siemens je jučer u Muzeju za suvremenu umjetnost u Zagrebu održao događaj Technology with a purpose na kojem je okupio preko 150 gostiju, predstavnika poslovnih partnera iz svih krajeva Hrvatske, priopćili su iz tvrtke.

U sklopu programa istaknuta su Siemensova rješenja koja su pomogla u digitalnoj transformaciji europskih i domaćih kompanija, stvarajući dodanu vrijednost za te kompanije, ali i za čitavo društvo. Primjerice, Siemens je u suradnji s njemačkom biotehnološkom kompanijom BioNTech u samo 5 mjeseci pretvorio postojeći pogon u tvornicu za proizvodnju cjepiva protiv Covida-19. Među domaćim primjerima, istaknuta je suradnja s kompanijom Klimaoprema, kojoj je digitalni konzalting iz Siemensa ojačao kapacitete za uspjeh na globalnom tržištu, zatim tvrtkom Messer Croatia Plin, kojoj su Siemensovi stručnjaci uz pomoć PCS7 sustava za upravljanje procesima omogućili pojačanu isporuku medicinskog kisika hrvatskim bolnicama te kompanijom Pametna energija kojoj je omogućeno energetsko rješenje za ugljičnu neutralnost.

‘’Tehnologija sa svrhom Siemensov je odgovor na brojne izazove koje moderni svijet stavlja pred države, društvo i industriju. Od efikasnih i učinkovitih tvornica, pametne infrastrukture, stabilnih energetskih rješenja, omogućavanja čiste energije do održivih prometnih rješenja i pametnih gradova, u Siemensu se trudimo klijentu uvijek pružiti dodatnu vrijednost, pritom vodeći računa o održivosti i društvenoj odgovornosti. Ipak, u središtu tehnologije je uvijek čovjek zbog čega posebnu pažnju u ovoj tehnološkoj transformaciji koju prolazimo trebamo staviti na obrazovanje i kontinuiranu edukaciju. Samo na taj način se može potaknuti prava inovativnost, a tehnologija imati pravu svrhu”, istaknula je Medeja Lončar, predsjednica Uprave Siemens Hrvatska.

U sklopu događaja održao se i panel Kako tehnologijom mijenjati budućnost? u kojoj su svoje viđenje budućnosti i mogućnosti koje tehnologija otvara novim generacijama podijelili Dejan Nemčić, profesor geografije nagrađen s Global Teacher Award za najboljeg profesora na svijetu, Matija Žulj, osnivač prve hrvatske agrotech kompanije Agrivi, Albert Gajšak, osnivač startup tvrtke CircuitMess i tvorac igraće konzole MAKERbuino i Maja Krištafor, nagrađivana mlada novinarka, aktivistica i poduzetnica, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2023 00:48