otkazi

Siemens Energy planira do 2025. otpustiti 7.800 radnika: ‘Želimo povratiti konkurentnost i financijsku snagu‘

Tržište energije značajno se mijenja što nam nudi mogućnosti, ali istovremeno nam predstavlja velike izazove", izjavio je izvršni direktor Siemensa Energy Christian Bruch
Christian Bruch
 Frank Rumpenhorst/AFP

Siemens Energy planira do 2025. godine u segmentu plina i električne energije smanjiti broj zaposlenih za 7.800, objavila je ta tvrtka u utorak na kompanijskim mrežnim stranicama.

Uprava je, kako se navodi, predstavnike radnika upoznala s detaljima prethodno najavljenih planova smanjenja troškova za najmanje 300 milijuna eura u segmentu plina i električne energije. Dio toga smanjenja planira postići otpuštanjem 7.800 radnika diljem svijeta, a najviše - tri četvrtine, u upravljanju, administraciji i prodaji.

Očekuje se da će približno tri tisuće otkaza biti uručeno u Njemačkoj, 1.700 u Sjedinjenim Državama i 3.100 u drugim zemljama.

Smanjenje broja zaposlenih planira se do kraja fiskalne 2025. godine, s velikim dijelom koji će se provesti do kraja fiskalne 2023.

"U pregovorima s predstavnicima radnika i uz suodlučivanje, tvrtka želi postići dogovor o predloženim mjerama što je prije moguće", kaže se u objavi.

"Tržište energije značajno se mijenja što nam nudi mogućnosti, ali istovremeno nam predstavlja velike izazove", izjavio je izvršni direktor Siemensa Energy Christian Bruch.

Prema njegovim riječima, tvrtka programom čiji je dio smanjenje broja zaposlenih želi "povratiti konkurentnost i financijsku snagu".

Siemens Energy posluje i u Hrvatskoj, a zapošljavaju oko 100 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:57