Shift konferencija

Shift konferencije u Split dovela više od 1500 IT stručnjaka iz cijeloga svijeta

Na službenom otvorenju, govornici su istaknuli važnost koju Shift konferencija ima za domaću i regionalnu IT scenu
Boyd Multerer, kreator softvera za Xbox One konzole
 Shift

U dvorani Radisson Blu hotela u Splitu otvoreno je 8. izdanje Shift konferencije – Powered by ICT županija koju će tijekom dva dana posjetiti više od 1.500 sudionika iz cijelog svijeta.

Na službenom otvorenju, govornici su istaknuli važnost koju Shift konferencija – powered by ICT Županija ima za domaću i regionalnu IT scenu. Osim toga, konferencija donosi veliku turističku i gospodarstvenu vrijednost gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji zahvaljujući obogaćivanju turističke ponude, popularizaciji i razvoju znanosti te pozicioniranju grada Splita kao IT centra Jugoistočne Europe.

„Naša početna misija je bila dovesti uspješnog pojedinca koji je zaradio milijardu dolara – a doveli smo ih nekoliko takvih do sada – i izvesti ga na pozornicu u Splitu kako bi publika imala priliku vidjeti kako su to pojedinci koji su krenuli od ničega i uz upornost i trud (i malo sreće) uspjeli stvoriti revolucionarne projekte i proizvode. Želimo našoj publici pružiti priliku te mogućnost druženja s takvim pojedincima kako bi mogli čuti njihove priče, educirati se, inspirirati i motivirati kroz njihove poslovne uspjehe. Ovogodišnje izdanje konferencije je rasprodano, a za sve ljubitelje Shifta pripremamo iznenađenja u mjesecima koji slijede. Neću otkriti sve detalje ali možda ćete čak i u dalekom Dublinu uskoro čuti za Shift.“, istaknuo je organizator konferencije Ivan Burazin.

Shift
Ivan Burazin

Ovogodišnja konferencija ugostila je 25 respektabilnih govornika koji dolaze iz nekih od najvećih IT tvrtki u svijetu kao što su Google, eBay, Shopify, Amazon,Xbox , Minecraft, ali i drugih manjih poduzeća i timova. Upravo ova zanimljiva i jedinstvena predavanja privukla su pažnju velikog broja medija i sudionika među kojima se nalaze i studenti. Ogroman interes te kontinuirani rast konferencije pokazatelji su neprocjenjive vrijednosti koju konferencija donosi svim sudionicima, osobito kada je u pitanju kvalitetan networking, predstavljanje poslovnih rješenja ciljanim partnerima te otkrivanje mladih talenata.

„U proteklih 8 godina Shift konferencija pozicionirala je grad Split i Splitsko-dalmatinsku županiju, ali i Hrvatsku kao jednu od najpoželjnijih destinacija svjetske informatičke scene. Iznimno nam je drago kada možemo podržati jedinstvene projekte koji doprinose poslovnom razvoju te napretku budućih i postojećih poduzetnika. Svi zajedno možemo doprinijeti lokalnom razvoju i jačanju gospodarstva. ICT sektor od iznimne je važnosti za Splitsko-dalmatinsku županiju i projekti kao što je Shift konferencija će i u budućnosti imati našu potporu.“ izjavio je župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

Shift
Shift konferencija

Konferenciju je svojim izvrsnim predavanjem otvorio Boyd Multerer iz omiljene tvrtke svih gamera - Xbox Live. Nakon njega, svoja predavanja su održali redom Rich Harris iz New York Timesa, Enkelejd Zotaj , Willian Martins, Tiffany Tse , Dominik Periškić i Vjekoslav Aleksić ,Harry Roberts, Michal Sänger, Cedrick Lunven, Mugdha Lakani te DeVaris Brown (Heroku) koji je svojim predavanjem zatvorio prvi dan konferencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:54