Pravedniji rezovi

Sberbank štedi na menadžerskim plaćama: 'Nismo smanjili primanja 'običnih' zaposlenika'

Dodao je kako su uštede prije svih zahvatile plaće uprave i menadžera.
 Darko Tomas / CROPIX

Prve na udaru zbog pada prihoda Sberbanka uslijed koronakrize su menadžerske plaće, dok plaće "običnih" zaposlenika nisu smanjivane niti je bilo otpuštanja, rekao je u ponedjeljak u intervjuu za agenciju TASS predsjednik uprave Sberbanka Herman Gref.

"Zbog oštrog pada prihoda bili smo pred teškom odlukom o smanjenju broja zaposlenih. Najprije smo predvidjeli smanjenje troškova za 40 milijardi, a zatim smo shvatili da to nije dovoljno i povećali smo uštede na oko 82 milijarde rubalja", rekao je Gref.

Dodao je kako su uštede prije svih zahvatile plaće uprave i menadžera.

"Nismo smanjili plaće 'običnih' zaposlenika, nego sve ide na teret menadžmenta", rekao je Gref.

Gref je također napomenuo da Sberbank nije smanjio broj zaposlenih, niti je angažirao nove.

"Nismo smanjili osoblje. Istina, zatvorili smo godišnji plan zapošljavanja. Ako su ljudi otišli, to je bio prirodan odljev. Nije bilo novih zaposlenika, samo u slučaju krajnje potrebe i samo uz moje dopuštenje. Ali, ponavljam, nismo otpustili nijednu osobu", kazao je Gref.

Sberbank je zbog zaraze zaposlenika koronavirusnom infekcijom bio prisiljen privremeno zatvoriti više od 200 poslovnica u Ruskoj Federaciji. Ako je neki od zaposlenika poslovnice zaražen koronavirusom, cijela poslovnica je zatvorena, a osoblje je u poslano u karantenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:41