ulaganje

Saponija počinje gradnju logističko-distribucijskog centra u Zagrebu

Saponija će imati na raspolaganju 4.500 paletnih mjesta za visokoregalno skladištenje robe i suvremenu skladišnu mehanizaciju što će omogućiti brži protok robe, povećanu točnost isporuka i smanjenje operativnih troškova
saponia 1

Saponija započinje izgradnju novog, suvremeno opremljenog logističko-distribucijskog centra (LDC), koji će osigurati adekvatnu logističku podršku dugoročnom razvoju prodajno-distribucijskog poslovanja, a investicija je vrijedna 8,74 milijuna kuna.

Prvi dio projekta - rekonstrukcija postojećeg skladišnog prostora je završena, izvijestili su u četvrtak iz te osječke kompanije, a ovih dana dobivena je građevinska dozvola za izgradnju novog LDC-a u istočnoj industrijskoj zoni Zagreba.

image
saponia 3

Njegovim završetkom u travnju ove godine Saponija će imati na raspolaganju 4.500 paletnih mjesta za visokoregalno skladištenje robe i suvremenu skladišnu mehanizaciju što će omogućiti brži protok robe, povećanu točnost isporuka i smanjenje operativnih troškova.

Investicija u rekonstrukciju, izgradnju i opremanje LDC-a moći će odgovoriti svim specifičnim zahtjevima skladištenja proizvodnog programa Saponije i prehrambenih proizvoda Kandita i Koestlina, čiju prodaju i distribuciju se ugovorilo od ove godine, kaže se u priopćenju.

image
saponia 2

Naime, od 4.124 četvornih metara ukupnog prostora novog LDC-a, gotovo četvrtina će biti kondicionirani prostor koji osigurava maksimalno očuvanje kvalitete Kanditovih i Koestlinovih proizvoda, koje su uz Saponiju članice Mepas grupacije.

U novom prostoru, uz skladište, bit će smještene i nove uredske prostorije odjela prodaje i logistike što će omogućiti i učinkovitiju organizaciju poslovnih procesa, ističu iz te kemijske kompanije.

Iz zagrebačkog logističkog centra godišnje će se obavljati gotovo 40.000 istovara na prodajna mjesta njihovih partnera. Stoga je proširen i vozni park u koji su zbog specifičnih zahtjeva prijevoza Kanditovih i Koestlinovih proizvoda uključene i hladnjače, te Saponija sada raspolaže sa 108 teretnih vozila, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:15