Radnici u pogonima Saponije
 Saponia
Proizvodnja dezinficijensa

Saponia jedina za svoje proizvode dobila atest o djelotvornosti protiv koronavirusa

Njihovi su proizvodi posebno važni za škole,vrtiće, bolnice,  domove za starije, ugostiteljske objekte
Piše: Novac.hrObjavljeno: 12. kolovoz 2020. 14:02

Saponia se, od pojave koronavirusa, potvrdila kao proizvođač koja je među prvima, pokrenula proizvodnju dezinficijensa i omogućila  ustanovama i građanima neophodna sredstva za zaštitu zdravlja. Ovih dana proizvodi iz linije Bis Handysept i Arf Dezi-clean dobili su još jednu potvrdu o kvaliteti – atest o djelotvornosti protiv koronavirusa. Taj izuzetno bitan certifikat rezultat je rada Saponijinog razvojnog tima i ponovno su dokazali da se i u Hrvatskoj razvijaju proizvodi najviših standarda kvalitete i učinkovitosti.

Nakon provedenih testiranja u laboratorijima "J. S. Hamilton", trećeg po veličini europskog laboratorija za ispitivanje hrane, hrane za životinje, voda, kozmetike, mikrobiološke čistoće objekata i uzorkovanje voda, Saponijini dezinficijensi za široku potrošnju (BIS Handysept - za dezinfekciju ruku i Arf Dezi Clean speed i universal - za dezinfekciju i čišćenje vodoperivih površina) i cijela skupina proizvoda BIS (za dezinfekciju ruku zdravstvenog osoblja, djelatnika u prehrambenoj industriji i sve one koji manipuliraju hranom...) dobili su atest virucidnosti protiv koronavirusa.

"Do sada su ovi naši proizvodi imali dokazanu antimikrobnu djelotvornost, u 99,999 posto, što je također važno u prevenciji širenja koronavirusa, ali s ovim rezultatima ispitivanja s punim pravom i odgovornošću možemo komunicirati da proizvodi imaju i antivirusno djelovanje, što je u ovom trenutku najvažnije za kupce i potrošače" - ističe Dajana Mrčela, predsjednica Uprave Saponije.

Saponia
Bis Handysept i Arf Dezi-clean
 

Kada je riječ o potrošačima dezinficijensa, u Saponiji naglašavaju da su ovi proizvodi, zbog svog antivirusnog djelovanja, posebno važni za škole, vrtiće, bolnice,  domove za starije, ugostiteljske objekte..., dakle sve one ustanove koje brigu o zdravlju moraju držati na najvišem nivou.

Saponia je za liniju Bis Handysept i Arf Dezi-clean pokrenula promotivnu kampanju s naglaskom da trebamo zaštititi naše najvažnije osjetilo – dodir. S atestom o virucidnosti još su više sigurni da ćemo jesen, koju svi sa strepnjom iščekujemo, dodir učiniti još sigurnijim . Naravno, uz pridržavanje svih ostalih potrebnih mjera zaštite zdravlja. 

Linker
20. studeni 2020 23:14