KORISNA STVAR

Sada možete koristiti alat za usporedbu ponuda modela i tarifa opskrbljivača električnom energijom. Link je u članku

U prikaz nisu uključeni popusti i druge pogodnosti koje opskrbljivači eventualno mogu ponuditi

Ilustrativna fotografija

 Susannah Ireland/Afp

Kupci iz kategorije kućanstava i poduzetništva s očekivanom godišnjom potrošnjom manjom od 100.000 kilovatsati mogu se poslužiti informativnim alatom za usporedbu ponuda modela i tarifa opskrbljivača električnom energijom, koji je pripremio Hrvatski operator tržišta energije (HROTE).

Neovisni informativni alat pruža uvid u ažurirane informacije zaprimljene od opskrbljivača i omogućuje usporedbu ponuda na cjelokupnom maloprodajnom tržištu električne energije do datuma ažuriranja naznačenog u alatu, s jasnim i objektivnim kriterijima, priopćio je HROTE u utorak.

Kako bi ponude bile usporedive, u prikaz nisu uključeni popusti i druge pogodnosti koje opskrbljivači eventualno mogu ponuditi korisnicima.

Alat je prilagođen za korištenje osobama s invaliditetom, a omogućuje i postupak prijavljivanja netočnih informacija o objavljenim ponudama, u skladu s odredbama Zakona o tržištu električne energije.

Nalazi se na poveznici https://www.hrote.hr/alat-za-usporedbu

Nakon unošenja traženih podataka o potrošnji električne energije kućanstva ili tvrtke, prikazuju se okvirni iznosi koje bi kućanstvo ili tvrtka na godišnjoj i mjesečnoj razini platili pojedinom opskrbljivaču.

Informativnim alatom za usporedbu upravlja HROTE, a financiran je iz prikupljenih sredstava mjesečne i godišnje naknade za organiziranje tržišta električne energije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2023 17:39