STRATEŠKO PREUZIMANJE

Sada je i službeno: Pivac preuzima poznatu slovensku tvrtku s 450 radnika i prihodima od 100 mil. eura!

Potpisan je ugovor kojim se osigurava ovo strateško partnerstvo

Neven Pivac, član Uprave Grupe Pivac

 Jure Divic/

Mesna industrija Braća Pivac potpisala je ugovor kojim ulazi u vlasnički udio Celjskih mesnina, pri čemu se upravljačka struktura ne mijenja. Iz kompanije se doznaje da Izidor Krivec ostaje na poziciji predsjednika Uprave.

Ulaskom u Celjske mesnine Mesna industrija Braća Pivac nastavlja s jačanjem svoje pozicije i prisutnosti u regiji, izvijestili su iz Pivca. Postupnim širenjem na nova tržišta usredotočeni su na pronalazak partnera koji dijele njihovu viziju održivog razvoja i kvalitete proizvoda. U priopćenju se navodi kako je upravo to vidljivo i kod Celjskih mesnina koje, kao i Grupa Pivac, vrednuju tradiciju, ali i suvremen pristup proizvodnji te promociju autohtonih proizvoda. Stoga Mesna industrija Braća Pivac preuzima one segmente poslovanja Celjskih mesnina u kojima su obje kompanije usklađene, a to su poduzeća Celjske mesnine z‘dežele, s pogonima za proizvodnju i preradu mesa te proizvodnju trajnih i polutrajnih proizvoda, potom Pršutarna S‘ Krasa te Celjske mesnine Storitve, koja se bave istom djelatnošću, a zapošljavaju osobe s invaliditetom. Segment proizvodnje vina i pjenušaca Radgonske gorice, koje obuhvaćaju državno poljoprivredno zemljište, nisu predmet interesa niti preuzimanja Mesne industrije Braća Pivac. Stjecanje većinskog udjela u CM Investu, u čijem su stopostotnom vlasništvu Celjske mesnine, podložno je prethodnom odobrenju nadležnih tijela.

Predsjednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac, Neven Pivac kaže kako su u Pivcu prepoznali Celjske mesnine kao vrijednu kompaniju s velikim potencijalom: ‘Osim jačanja likvidnosti tvrtke, ulaskom u vlasničku strukturu fokusirat ćemo se na stvaranje uvjeta za njen daljnji razvoj kroz investicije i sveukupno unaprjeđenje poslovanja. Ovo strateško partnerstvo kompatibilno je na više poslovnih razina budući da su obje kompanije veliki mesni proizvođači i prerađivači domaćih sirovina, s višegodišnjim iskustvom i primjenjivim znanjima. Ova će nam sinergija omogućiti i snažnije pozicioniranje najcjenjenijih proizvoda obiju mesnih industrija, kao što je daljnje plasiranje kranjske kobasice na hrvatskom tržištu, gdje je ona iznimno cijenjena, ali i Dalmatinskog pršuta u Sloveniji‘.

image

Neven Pivac

Mesna industrija braća Pivac

U Pivcu će, kažu, nastaviti planirati razvoj svog poslovanja na širem području jugoistočne Europe.

Celjske mesnine u Sloveniji su vodeći proizvođač mesa i mesnih proizvoda. Uvođenjem robne marke z’dežele dodatno su ojačale i unaprijedile poziciju na tržištu, čineći svoje proizvode prepoznatljivima. Celjske mesnine certificirani su proizvođač Kranjske kobasice na razini Europske unije, a njihova Kraška panceta, Kraški pršut i Kraški zašink nose zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla, što potvrđuje visoke standarde kvalitete i pripremu na tradicionalan način na području Krasa. U bogatom asortimanu Celjskih mesnina su i autohtoni proizvodi poput Suhe domaće salame i Tlačenice proizvedene na tradicionalan način. Poštujući postojeću visoku kvalitetu i kulturno nasljeđe, Grupa Pivac strateški će pristupati očuvanju trajne prisutnosti ovog slovenskog brenda na tržištu, posebno uzimajući u obzir da su i sami nositelji oznake zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije za neke od svojih proizvoda.

O Grupi Pivac

Mesna industrija Braća Pivac dio je Grupe Pivac, jedne od najrespektabilnijih mesnih industrija u ovom dijelu Europe, unutar koje još posluju i PPK karlovačka mesna industrija i Mesna industrija Vajda. Proizvodni pogoni Grupe Pivac specijalizirani su za proizvodnju svježeg mesa i mesnih prerađevina, a kvalitetu njihovih proizvoda potvrđuju i brojna priznanja među kojima se posebno ističu zlatne medalje za Dalmatinski pršut, tradicionalnu delikatesu, također, zaštićenu oznakom zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije. U takve se autohtone proizvode ubrajaju i Dalmatinska panceta te Dalmatinska pečenica, ali i Međimursko meso ‘z tiblice.

Grupa Pivac jedna je od najvećih i najrespektabilnijih mesnih industrija u ovom dijelu Europe, a obuhvaća tri mesoprerađivačke tvrtke: PPK karlovačku mesnu industriju, Mesnu industriju Vajda i Mesnu industriju Braća Pivac. Pogoni za proizvodnju svježeg mesa i mesnih prerađevina nalaze se u Karlovcu, Čakovcu i Vrgorcu, a Grupa je najprepoznatljivija kao proizvođač pršuta s godišnjom proizvodnjom od 250.000 komada, od čega je više od 60.000 zemljopisno zaštićenih Dalmatinskih pršuta. Ujedno su najveći domaći proizvođači Dalmatinske pancete i Dalmatinske pečenice, također proizvoda zaštićenih oznakom zemljopisnog podrijetla na razini EU. Velik naglasak u Grupi Pivac stavljaju na primarnu proizvodnju sirovine i ostvarenje samodostatnosti u domaćem uzgoju pa tako djelatnost Grupe Pivac obuhvaća i vlastiti uzgoj junadi te kooperaciju s uzgajivačima junadi i svinja, prvenstveno na području Međimurja i Slavonije. Prepoznajući važnost i potrebu za stalnim ulaganjem u održivost proizvodnih procesa te zaštitu zdravlja i sigurnosti potrošača, u proizvodnji Grupe Pivac primjenjuje se sustav upravljanja u skladu s međunarodnom normom kvalitete i sigurnosti hrane IFS Food i sustav HACCP za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane. Grupa Pivac zapošljava više od 2.000 ljudi, ima gotovo 250 vlastitih maloprodajnih objekata diljem Hrvatske, surađuje sa svim većim trgovačkim lancima na hrvatskom tržištu te plasira proizvode na njemačko, mađarsko, bugarsko, irsko, belgijsko, austrijsko, slovensko i ostala tržišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 13:08