Izvješće HSBC-a

S osmog na prvo mjesto: Švicarska proglašena najboljom državom za život i rad

Ekonomskom klimom zadovoljno je 80% ispitanika, dok je čak 86% njih iskazalo zadovoljstvo političkom situacijom
Zürich, Švicarska
 Profimedia, Tetra Images

Švicarska je proglašena najboljim mjestom za život i rad. Tako je ova mala europska zemlja s trona HSBC-ove liste skinula Singapur koji je titulu najboljeg držao gotovo pet godina.

Visoki životni standard, konkurentne plaće, ali i stabilna politička i ekonomska slika države, uvelike su pomogli da se u ovo vrijeme globalne nesigurnosti popne za čak sedam mjesta, piše CNBC.

Ekonomskom klimom zemlje zadovoljno je 80 posto ispitanika, dok je čak 86 posto njih iskazalo zadovoljstvo političkom situacijom.

Oko 82 posto ljudi koji su se zbog posla preselili u Švicarsku izjavili su da uživaju bolji životni standard u usporedbi sa svojom domovinom. Naime, čak sedam od deset onih koji su se preselili u Švicarsku sada uživaju višu razinu raspoloživog dohotka s godišnjom prosječnom plaćom od 111,587 dolara - što je znatno više od globalnog prosjeka od 75.966 dolara.

Uz Švicarsku i Singapur, na vrhu liste smjestili su se Kanada, Španjolska, Novi Zeland, Australija, Turska, Njemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vietnam.

S druge pak strane, na samom dnu liste našao se Brazil, slijedi ga Japan, Indonezija, Južna Afrika, Saudijska Arabija, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kontinentalna Kina, Guernsey i Filipini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2022 17:31