EKSPRESNO RJEŠENJE

Rusko-hrvatski poduzetnik, koji je navodno uključen u preuzimanje udjela Fortenove, više nije predsjednik NO-a Jadranke

On s današnjim danom više ne obnaša tu funkciju, javili su iz kompanije

Krešimir Filipović

Jadranka d.d. iz Malog Lošinja priopćila je u utorak da nastavlja proces korporativne transformacije, započet 2020. godine, a u okviru tog procesa predsjednik Nadzornog odbora (NO) Krešimir Filipović s današnjim danom više ne obnaša tu funkciju.

Krešimir Filipović (46) je rusko-hrvatski poduzetnik, za kojeg se proteklih dana u medijima navodi da je navodno uključen u pola milijarde eura teško preuzimanje udjela Fortenove. Predsjednik NO Jadranke bio je od 2015. godine.

Jadranka Grupa nastavit će u nadolazećem razdoblju strateška razvojna ulaganja s ciljem jačanja turističke ponude i gospodarske konkurentnosti Lošinja i Cresa, a samim time i cijelog Kvarnera, Hrvatske i Mediterana, navodi se u današnjem priopćenju iz te turističko-trgovačke grupacije.

Na tragu još jedne izvrsne sezone, kompanija očekuje uspješan završetak godine i nastavak trendova visoke konkurentnosti u svim aspektima poslovanja, navodi se dalje u priopćenju.

Jadranka Grupu čine Jadranka d.d. – društvo majka koja ostvaruje prihode od upravljačke djelatnosti holding društva i najma nekretnina te društva kćeri u kojima tvrtka majka sadrži većinski vlasnički udio i to tvrtkama Jadranka turizam, Jadranka trgovina, Marine Medical Center, Grmov, Yacht Club Velopin i Kamp Slatina. Jadranka d.d. sudjeluje s manjinskim vlasničkim udjelom i u Zračnom pristaništu Mali Lošinj, s udjelom od 45,2 posto te Jadranci Yachting, 30 posto.

U 2014. Jadranka je prošla kroz proces promjene vlasništva u sklopu kojeg je tvrtka Beta ulaganja d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu postala stopostotnim vlasnikom Jadranka Grupe.

"Krajnji vlasnici Jadranka Grupe u kontinuitetu su hrvatski državljani Predrag Perenčević i Krešimir Filipović. Njihovim novčanim sredstvima i investicijama upravlja društvo za upravljanje investicijama i fondovima imovine putem tvrtke Beta ulaganja d.o.o., a što je evidentirano i u Sudskom registru i u Registru stvarnih vlasnika", kazali su početkom ove godine za Hinu iz Jadranke.

Kada je tvrtka Beta ulaganja postala većinskim vlasnikom Jadranke 2014. tada su dionice Jadranke još bile izlistane na Zagrebačkoj burzi, na kojoj je tada objavljeno da je Beta ulaganja u vlasništvu UK Prosmvyaza, društva za upravljanje investicijskim fondovima iz Ruske Federacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:38