Borba u vrijeme krize

Rusija planira uložiti gotovo 27 milijardi dolara u antikrizni program

Ruska vlada nastavit će razvijati dodatne mjere za podršku različitim sektorima gospodarstva
Vladimir Putin
 AFP

Rusija planira uložiti 26,9 milijardi dolara u svoj antikrizni program kojim se žele suzbiti učinci pandemije koronavirusa, izjavio je u četvrtak ruski ministar gospodarstva Maksim Rešetnikov.

"Ukupan iznos antikriznog programa, uzimajući u obzir i ovaj paket, već je premašila 2000 milijardi rubalja", rekao je Rešetnikov na sastanku ruske vlade, pišu ruski mediji.

Izravna plaćanja od strane države će utjecati na pola milijuna tvrtki. Premijer Mihail Mišustin je zatražio od banaka da se što prije uključe u program izdavanja povoljnih zajmova malom i srednjem poduzetništvu. Vlada je u parlament poslala i prijedlog o oslobađanju od plaćanja poreza na dohodak medicinskim stručnjacima.

Predlaže se i uklanjanje ograničenja mogućnosti pozajmljivanja jedne regije drugoj, od 2021. godine. Ruska vlada nastavit će razvijati dodatne mjere za podršku različitim sektorima gospodarstva, naglasio je premijer.

U Rusiji je sada otkriveno 27.938 slučajeva koronavirusne infekcije (većina u Moskvi). Umrle su 232 osobe, oporavilo se 2.304 pacijenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:08