Drugi pokušaj

Ročište za nagodbu Zagorje Tehnobetona 11. ožujka

Unatoč predstečaju te problemima bivšeg direktora i vlasnika Miroslava Bunića, na Zagorje Tehnobeton i dalje se računa u obnovi potresom stradalih područja
Miroslav Bunić
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Predstečajna nagodba za varaždinski Zagorje Tehnobeton, u koju je uključeno gotovo tisuću vjerovnika s početnim potraživanjima od 488 milijuna kuna, što je čini jednom od najvećih nagodbi u novijoj povijesti hrvatskoga gospodarstva i pravosuđa, bit će 11.ožujka na Trgovačkom sudu u Varaždinu ponovo ponuđena vjerovnicima na izglasavanje.

I prilikom prvog izglasavanja nagodbe u lipnju prošle godine, podsjetimo, vjerovnici su podržali nagodbu većinom glasova. No, na tu odluku žalio se Visokom trgovačkom sudu dio vjerovnika koji je ostao u manjini prilikom glasovanja.Visoki trgovački sud poništio je u rujnu predstečajnu nagodbu Zagorje Tehnobetona, naloživši doradu nagodbe u skladu s dijelom prigovora vjerovnika.

Nakon što je Zagorje Tehnobeton unio potrebne izmjene u prijedlog nagodbe, sutkinja varaždinskog Trgovačkog suda Marija Levanić-Škerbić sazvala je ročište. Unatoč predstečaju te problemima bivšeg direktora i većinskog vlasnika Miroslava Bunića, na Zagorje Tehnobeton i dalje se ozbiljno računa u stanogradnji na sjeveru Hrvatske, ali i u obnovi potresom stradalih područja. U prijedlogu nagodbe Zagorje Tehnobeton se obvezao vratiti 302 milijuna kuna duga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:36