Domaći debi

Rimčev automobil C_Two ovog će vikenda po prvi put biti predstavljen hrvatskoj publici

Rimčev tim izložit će svoje proizvode domaćoj publici na Trgu Josipa Jurja Strossmayera
Rimac C_Two
 Profimedia, SIPA USA

Ovog vikenda, tvrtka Rimac Automobili izložit će svoje proizvode domaćoj publici na Trgu Josipa Jurja Strossmayera, među njima i novu jurilicu C_Two koja je ove godine imala zapaženi debi u Ženevi. Izlaganje će trajati od 10 do 18 sati u petak i subotu, dok će u nedjelju program trajati od 9 do 17 sati. Uz to, na svaki puni sat održat će prezentaciju izložaka i zainteresiranu publiku detaljnije upoznati sa svojim radom i tehnologijom.

- Naš kalendar ove godine bio je ispunjen brojnim strateški važnim događajima i automobilskim sajmovima zbog kojih nismo stigli ranije pokazati C_Two u Hrvatskoj. U želji da upoznamo domaću publiku i predstavimo im naš automobil i tehnologiju, odlučili smo organizirati trodnevni događaj u centru Zagreba. Želimo što većem broju posjetitelja predstaviti barem dio onog na čemu strastveno i intenzivno radimo u Svetoj Nedelji – stoji u Rimčevoj objavi na njihovim stranicama.

C_Two je električni sportski automobil od 1914 konjskih snaga koji ostvaruje brzinu od 412 km/h, a ubrzanje do 100 km/h postiže za 1,97 sekundi. Ima bateriju od 120 kWh uz pomoć koje, jednim punjenjem, može ostvariti domet od 650 kilometara, a procesna snaga računala ugrađenih u njega jednaka je moći 22 MacBook Pro računala. Planirana je proizvodnja 150 primjeraka čija isporuka kreće 2020., a većina komponenti proizvodit će se u Hrvatskoj.

Rimac Automobili danas broji više od 400 zaposlenika i imaju otvorene urede u Svetoj Nedelji, Splitu i Osijeku. Kao dobavljač sustava elektrifikacije surađuju s proizvođačima hibridnih i električnih automobila poput Renaulta, Seata, Koenigsegga, Aston Martina, Porschea, Automobili Pininfarina i mnogim drugima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:27