Novi proizvod

Revolut Robo savjetnik za automatizaciju ulaganja sada dostupan i u Hrvatskoj

Želimo našim klijentima dati mogućnost da njihov novac radi za njih, poručio je glavni direktor Odjela za imovinu i trgovanje

Robo savjetnik

 Revolut/

Revolut, globalna financijska superaplikacija s više od 35 milijuna korisnika diljem svijeta, pokrenula je vlastiti proizvod Robo savjetnik u Hrvatskoj. Revolut Robo savjetnik omogućuje klijentima ulaganje u diverzificirani portfelj bez trošenja sati na istraživanje i kontinuirano upravljanje svojim portfeljem. Novi proizvod je koristan za klijente koji nemaju vremena za opsežna istraživanja i aktivno ulaganje, ili pak imaju ograničeno iskustvo u trgovanju ili ga uopće nemaju.

Revolut Robo savjetnik preporučit će klijentima potpuno diverzificiran i prilagođen portfelj na temelju odgovora klijenata na pitanja, koja će između ostalog identificirati njihovu toleranciju na rizik i financijske ciljeve. Nakon što klijent položi novac u svoj portfelj, Robo savjetnik ga automatski ulaže na tržište i kontinuirano prati i upravlja portfeljem istog. Minimalni početni iznos ulaganja za pristup Robo savjetniku je 100 eura. Robo savjetnik će imati godišnju naknadu za upravljanje portfeljem od 0,75 posto vrijednosti portfelja, koja se naplaćuje svaki mjesec.

Klijenti zatim mogu postaviti ponavljajuće transfere u svoj portfelj Robo savjetnika kako bi u potpunosti iskoristili prednosti tehnologije. Ponavljajući transferi omogućuju klijentima da uvećaju svoj portfelj u unaprijed određenim vremenskim intervalima te prilagode učestalost. Također, pomažu da se obvežu na redovito ulaganje i smanjuju utjecaj kratkoročne volatilnosti cijena. Robo savjetnik automatski rebalansira portfelje klijenata na temelju izvedbe imovine unutar portfelja i obavlja periodične preglede kako bi održao tolerancije rizika klijenata i ciljane raspodjele imovine portfelja.

“Uzbuđeni smo što možemo dodati Robo savjetnika našem paketu proizvoda za imovinu itrgovanje. Prema podacima ankete koju smo proveli prošle godine, 53 posto korisnika reklo je da jednostavno ne znaju odakle početi kada je u pitanju ulaganje. Želimo našim klijentima dati mogućnost da njihov novac radi za njih u onome za što vjerujemo da će biti prilagođeno rješenje bez stresa - rekao je Rolandas Juteik, glavni direktor Odjela za imovinu i trgovanje (EGP).

Dodao je da aktivno rade na proširenju raspona mogućnosti ulaganja dostupnih putem Robo savjetnika i na integraciji još više alata za financijsko planiranje. Revolut je nedavno proširio svoju ponudu ulaganja diljem EGP-a s dionicama europskih uvrštenih tvrtki i predstavio Trgovanje Pro – pretplatu za napredne trgovce s popustom na provizije, višim ograničenjima naloga, naprednom analizom portfelja i terminalom za trgovanje za stolna računala.

Revolutova ponuda obuhvaća više od 2.200 američkih vrijednosnih papira uvrštenih na burzi, kao i više od 220 europskih vrijednosnih papira uvrštenih na burzi i 270 fondova kojima se trguje na burzi (ETF-ovi) putem aplikacije Revolut.

Investicijske usluge u EGP-u pruža Revolut Securities Europe UAB ("Revolut"), investicijska tvrtka koju je ovlastila i regulira Litavska središnja banka. Kao i kod bilo kakve vrste ulaganje, postoji rizik za kapital. Vrijednost ulaganja može rasti i padati i Revolut ne jamči da će vaši ciljevi ulaganja biti postignuti ili da će portfelj ostvariti povrat. Na vrijednost ulaganja mogu utjecati fluktuacije valuta. Primjenjuju se dodatne naknade i naknade na razini usluge i instrumenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:41