Novost u Hrvatskoj

Revolut predstavio svoj čitač kartica: ‘Transakcije su brže i jednostavnije, a provizije manje‘

Revolut Reader podržava bilo koji čip i PIN ili beskontaktna plaćanja Visa, Mastercard i Maestro, kao i Apple Pay, Google Pay i Samsung Pay

Revolut Reader

 Revolut/

Globalna fintech aplikacija Revolut razvila je vlastiti čitač kartica koji postaje dostupan na 12 novih tržišta, među kojima je i Hrvatska. Revolut Reader podržava bilo koji čip i PIN ili beskontaktna plaćanja Visa, Mastercard i Maestro, kao i Apple Pay, Google Pay i Samsung Pay. Nadaju se da će tako plaćanje njihovim karticama postati jednako jednostavno kao plaćanje gotovinom.

Čitač kartica Revolut Reader je kreiran za bilo koju vrstu poslovanja – veliko ili malo, poduzetnički ili korporativni div, nove trgovce ili sve u jednom – u svim industrijama. Prihvaća trenutne i sigurne transakcije izvršene debitnim i kreditnim karticama, kao i beskontaktne metode plaćanja. Može izvršavati transakcije cijeli dan i sadrži pametne značajke kao što su katalog artikala i “dodavanje napojnice” kako bi održao korak sa zahtjevima Revolutovog rastućeg poslovanja. Brzina plaćanja je manje od pet sekundi.

Alex Eguileor, generalni menadžer usluga prihvaćanja kartičnog plaćanja u Revolutu, naglasio je da će ovo rješenje omogućiti jednostavan pristup sredstvima i mogućnost primanja plaćanja brže od industrijskog standarda u trajanju od dva do tri radna dana.

- Osim toga, sigurnost i dugotrajnost baterije malog uređaja džepne veličine znači da je čitač kartica Revolut Reader sposoban pojednostaviti rad bez potrebe za upravljanjem višestrukim računima i sustavima. Veselimo se vidjeti kako će potaknuti poslovanje u Hrvatskoj - rekao je Eguileor.

Čitač kartica Revolut Reader može se prilagoditi drugim POS sustavima unutar poduzeća, uz uključeno SDK/API rješenje. Revolut Business ponuda proširena je POS softverskim rješenjem, što donosi veću fleksibilnost većim trgovcima kojima su potrebni sofisticiraniji alati za vođenje poslovanja, a u partnerstvu s Jabil Paymentsom razvili su i prilagođeno mPOS rješenje. Otvaranjem Računa za trgovce s Revolut Businessom, korisnik može povezati poslovni račun s čitačem kartica Revolut Reader i dobiti besplatan pristup sve većem skupu pametnih Revolut Business alata (lokalna i međunarodna plaćanja, devize po međubankarskom tečaju, zahtjevi za plaćanje, troškovi, pretplate i upravljanje karticama poduzeća, obračun plaća).

Platni terminal jednostavan je za korištenje i postavljanje te korisniku omogućuje prihvaćanje, podmirivanje i praćenje plaćanja unutar jednog računa. Tvrtke plaćaju proviziju od 0.8 posto + 0,02 eura po transakcijskoj za lokalne kartice i jednokratnu naknadu koja kreće od 49 eura, ili prilagođenim cijenama za tvrtke koje upravljaju s velikim količinama novca.

- Prema uvidima koje smo dobili od naših poslovnih klijenata posljednjih godina, Revolut Reader je proizvod s velikim tržišnim potencijalom. S obzirom na konkurentne naknade i poslovne račune s stotinama tisuća kupaca, očekujemo veliku potražnju za ovim proizvodom - poručuju iz Revoluta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. kolovoz 2024 06:08