Nova suradnja

Reuters dobiva jaču konkurenciju: Medijski divovi Al Jazeera i Bloomberg postaju partneri

Bloombergovi sadržaji dopunit će već golemu ponudu poslovnih tema Al Jazeere
Sjedište Al Jazeere u Dohi
 Naseem Zeitoon / REUTERS

Katarska medijska mreža Al Jazeera u ponedjeljak je priopćila kako je dogovorila partnerstvo s američkom medijskom agencijom Bloomberg Media Distribution kako bi proširila svoju ponudu globalnih poslovnih vijesti.

Prema uvjetima dogovora, urednici Al Jazeere moći će birati poslovne i financijske vijesti Bloomberg Newsa i objavljivati ih na digitalnim stranicama Al Jazeere na engleskom jeziku. Bloombergovi sadržaji dopunit će već golemu ponudu poslovnih tema Al Jazeere, izuzetno važnog područja za medijsku mrežu iz Dohe.

Kroz postojeći dogovor, sadržaj Al Jazeere također će biti dostupan pretplatnicima Bloomberg Terminala, jednog od vodećih svjetskih izvora poslovnih i financijskih podataka, vijesti i analitike.

„Ekonomija sve povezuje. To je neraskidiva sila iza svjetskih događaja. Kao takav, naš prošireni fokus na poslovne i gospodarske teme jednostavno se uklapa u našu misiju pružanja sveobuhvatnog, nepristranog izvješćivanja temeljenog na činjenicama o događajima koji utječu na milijune života u našoj regiji, ali i širom svijeta”, rekao je izvršni direktor digitalnih medija u Al Jazeeri dr. Yaser Bishr.

The Associated Press i Bloomberg u listopadu su najavili prodajna partnerstva u Europi, na Bliskom Istoku, u Africi te u Aziji kako bi proširili bazu svojih medijskih klijenata. Bloomberg se natječe s Reutersom, izvještajnim odjelom Thomson Reuters Corpa, u pružanju vijesti medijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. siječanj 2022 15:26