Zaštita od koronavirusa

Reakcija Brodosplita na optužbe da ne poštuju mjere: 'To je plod interesnih skupina'

Izjava dr. Karin da se u brodogradilištu ne poštuju mjere netočna je, nestručna i neprofesionalna, kažu iz Brodosplita 'TO JE PLOD INTERESNIH SKUPINA KOJE ŽELE DA PRESTANEMO S RADOM' Splitsko brodogradilište reagiralo na optužbe da se ne drže mjera protiv koronavirusa: 'Kako ona može davati takve izjave?!'
Danas je iz Brodosplita isplovila nova barža sa mega sekcijom za grupaciju Fincantieri
 PRESS: Brodosplit

Nakon jučerašnje izjave ravnateljice županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željke Karan na konferenciji Nacionalnog stožera SDŽ "da radnici Brodosplita ne rade na propisanom razmaku", reagirali su iz Brodosplita.

"Izjava dr. Karin da se u brodogradilištu ne poštuju mjere netočna je, nestručna i neprofesionalna. Kako može ravnateljca takve institucije davati ničim izazvana ovakve izjave, a da nas prije toga nije kontaktirala i provjerila navode. Možda zato da bi odvratila pažnju javnosti od nečeg drugog. Osim toga mi smo gospođu upoznali sa mjerama koje provodimo, pozivali smo nju i ostale iz stožera da nas posjete, to nisu napravali, a više puta se o Brodosplitu puštaju u javnost ovakve izjave", stoji u priopćenju splitskog brodograditelja.

Kažu da je stožer za borbu protiv koronavirusa Brodosplita počeo raditi prije 45 dana, a otada su za sve radnike osigurani optimalni uvjeti za rad.

"Svi su još prije mjesec dana dobili naputke stožera koronavirus Brodosplit o mjerama za suzbijanje epidemije, i striktno ih se pridržavaju jer time štite sebe, ali i svoje obitelji. Nabavili smo potrebne količine maski, zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava s kojima višekratno tretiramo sve površine koje treba dezinficirati", navode.

"Sve dezinformacije poput navodnih poziva radnika Brodosplita plod su nama nepoznatih interesnih skupina i pojedinaca koji bi pod lažnim imenom htjeli da Brodosplit prestane s radom."

Brodosplit, ističu, u okviru preporučenih mjera nastavlja proizvodni proces, štiteći sigurnost osoblja, kupaca i poštujući propise i protokole koje je utvrdila Vlada RH. U Brodosplitu je zaposleno preko 2200 radnika, ali danas ih radi 1178. Dijelu zaposlenika osigurali su VPN linije i rad od kuće.

"Mi smo odmah nakon ozbiljnije pojave epidemije u Italiji odlukom naše Uprave u Brodosplitu osnovali krizni stožer za suzbijanje koronavirusa, koji od tada svakodnevno provodi sve potrebne mjere u svrhu suzbijanja i smanjivanja rizika od koronavirusa. Utvrdili smo posebne protokole za ulazak u krug Škvera naših zaposlenika, ali i gostiju te poslovnih partnera, svima se mjeri temperatura na ulazu. Na svim ulazima su sredstva za dezinfekciju ruku.

Iz Italije smo vratili sve radnike koji su radili u brodogradilištima u Monfalcone i Anconi, i narednih dana će izaći iz karantene i samoizolacije. Svi su dobrog zdravstvenog stanja i nisu imali nikakve simptome. Nadležne službe Brodosplita u stalnom su kontaktu sa svima njima i njihovim obiteljima.

Pratimo preporuke Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo, a u stalnom smo kontaktu sa Županijskim stožerom i zavodom. Radimo sve što je u našoj moći da zaštitimo u prvom redu naše zaposlenika i njihove obitelji i nesmetano održavanje proizvodnog procesa Brodosplita.

Poduzeli smo potrebne mjere i spremni smo za svaki scenarij u svrhu nastavljanja proizvodnog procesa i kontinuiranog rada naših pogona i radionica na izgradnji brodova i offshore projekata u našem pogonu", zaključuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:14