SJAJAN USPJEH

Rakije Šimić dobile medalje u Londonu: Zlato za marelicu, bronca za Viljamovku i dunju

Destilerija je u proteklih 27 godina osvojila niz priznanja i medalja za svoje rakije na domaćim i međunarodnim natjecanjima

Franko i Moreno Šimić

 Destilerija Šimić

Na jednom od najvećih svjetskih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete vina i alkoholnih pića International Wine and Spirit Competition 2022. (IWSC) u Londonu, proizvodi destilerije Šimić našli su se u prestižnom društvu nagrađivanih proizvoda.

Potvrdu svoje kvalitete i vrijednosti dobila je rakija od marelice koja je s visokih 98 bodova osvojila zlatnu medalju "IWSC Outstanding" koja označava primjer proizvoda koji se izdvaja od ostalih u kategoriji. Isto tako, rakija Viljamovka i rakija od dunje osvojile su brončanu medalju.

Destilerija Šimić je obiteljski obrt osnovan 1995. godine. Smještena u srcu U Požegi, obitelj Šimić održava tradiciju proizvodnje kvalitetne voćne rakije. Obuhvaća površinu od 17 hektara od čega je 7 hektara pod nasadima kruške, 7 hektara šljive, 3 hektara akumulacijskog jezera te destilerije za preradu voća u voćni destilat.

Destilerija je u proteklih 27 godina osvojila niz priznanja i medalja za svoje rakije na domaćim i međunarodnim natjecanjima i izložbama. Posljednjih godina nositelj su razvoja voćarstva u Požeštini i okolnim županijama.

Glavna djelatnost obrta je proizvodnja voća i 100% prirodnih voćnih rakija te turistička ponuda s osobinama doživljajnog turizma i etnoloških posebnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 13:01