NAPETO U MOSTARU

Radnici kompanije sekundarnih sirovina blokirali Aluminij: ‘Izraelac ništa nije ispoštovao‘

Ravnatelj MZ Company iz Mostara rekao je kako će blokada potrajati sve dok im se ne namire dugovanja u iznosu od oko pola milijuna eura.
Ilustracija
 Saša Burić/Cropix

Radnici kompanije koja se bavi otkupom sekundarnih sirovina blokirali su s tegljačima ulaz u tvrtku Aluminij iz Mostara tvrdeći da im mjesecima ova kompanije nije izmirila dugovanja.

Ravnatelj MZ Company iz Mostara Merhid Zlomušica rekao je kako će blokada Aluminija, kojega je u najam od prošle godine uzeo Izraelski M.T. Abraham, potrajati sve dok im se ne namire dugovanja u iznosu od oko pola milijuna eura.

"Već četiri mjeseca tumaramo i tražimo svoje, pravili smo usmene dogovore gdje Izraelac kojeg je naša Vlada postavila ništa nije ispoštovao", rekao je Zlomušica. Po njegovim riječima, najveći je problem odugovlačenje i nepoštivanje dogovora.

Kompanija Aluminij Industrije, koju je uspostavio M.T. Abraham, odbila je komentirati navode MZ Company navodeći da "ne podliježe provokacijama i pritiscima".

Pogoni Ljevaonice mostarskog Aluminija, koji sada djeluje kao dio izraelske MT Abraham Group, ponovno su početkom studenog pokrenuti, nakon gotovo 16 mjeseci od potpunog prestanka rada ovog nekadašnjeg giganta. Do danas su angažirali 170 nekadašnjih radnika.

Aluminij je prestao s radom u srpnju 2019. zbog dugovanja koji su premašili 220 milijuna eura. U tome trenutku je radilo oko 900 djelatnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2022 12:42