Donacija HEP-a

Radnici i Uprava za stradale u potresu i borbu protiv koronavirusa uplatili 5 mil. kn

Obustavljena su isključenja kupaca zbog dugovanja za struju, plin i grijanje, kažu u HEP-u
 Ranko Šuvar / CROPIX

Radnici i Uprava Hrvatske elektroprivrede uplatili su pet milijuna i 200 tisuća kuna za nacionalne akcije pomoći stradalima u potresu u Zagrebu i borbu protiv širenja koronavirusa.

- Solidarizirajući se sa sugrađanima pogođenima situacijom u vezi s epidemijom koronavirusom COVID-19 i potresom u Zagrebu i okolici te s pripadnicima svih angažiranih službi, svi radnici HEP-a odrekli su se svojih primanja u iznosu od 500 kuna, odnosno ukupno 5,1 milijun kuna na razini HEP grupe. Dodatnih ukupno 100 tisuća kuna odvojili su članovi Uprave od svojih prihoda – naveli su nam u HEP-u.

Osim odricanjem od dijela svojih primanja, radnici HEP-a, kako nam je poručeno iz tog javnog poduzeća, svakodnevno daju nemjerljiv doprinos zajedničkoj borbi protiv dviju humanitarnih kriza, prije svega osiguravajući stabilne i sigurne opskrbe građana i industrije električnom energijom, plinom i ogrjevnom toplinom. To su poslovi, dodaju u HEP-u, koji moraju funkcionirati bez prestanka 365 dana u godini.

- Terenske ekipe radnika HEP-a organizirane su u timove te su spremne da poštujući pravila zaštite i slijedeći preporuke Kriznog stožera, od 0 do 24 sata u svim uvjetima otklanjaju kvarove i prekide u opskrbi strujom, plinom i grijanjem. Ti su radnici svoju odgovornost, profesionalizam i požrtvovnost iskazali u otklanjanju posljedica potresa u Zagrebu i okolici, rame uz rame s policijom, vatrogascima i pripadnicima drugih službi – ističu u ovom javnom poduzeću.

Kad je u pitanju odnos prema potrošačima u vrijeme krize s epidemijom koronavirusom, HEP ističe da je pokazao socijalnu osjetljivost te da vodi računa o građanima.

- Obustavljena su isključenja kupaca zbog dugovanja za struju, plin i grijanje, a onima kojima je bila isključena struja, vraćena je opskrba. Privremeno je obustavljeno i slanje opomena i provođenje ovrha – izvijestili su nas iz HEP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:20