U Gavriloviću popisuju štete

Radnici dolaze na posao i pripremaju tvornicu za pokretanje proizvodnje

Iz Uprave Gavrilovića nisu htjeli procjenjivati datum početka proizvodnje
 Ronald Gorsic/Cropix

Najveći poslodavac u Petrinji, tvrtka Gavrilović još uvijek nije pokrenula proizvodnju, iako radnici dolaze u pogon te rade na sanaciji štete i pripremaju tvornicu za početak proizvodnje koja bi, kako se neslužbeno doznaje, ipak, trebala brzo krenuti.

Iz Uprave Gavrilovića nisu htjeli procjenjivati datum početka proizvodnje. Odmah nakon što je 29. prosinca 2020. godine Petrinju pogodio razoran potres od 6,2 stupnja, iz Uprave Gavrilovića su istaknuli da su prioritetno krenuli s evakuacijom zaposlenika koji su u vrijeme potresa bili u tvorničkim pogonima.

"Nakon što smo utvrdili da su svi uspješno evakuirani, zaposlenici su upućeni svojim kućama. Primarno radimo na utvrđivanju šteta koje su nastale kod naših zaposlenika i već smo u suradnji s našim dugogodišnjim poslovnim partnerima za najpotrebitije radnike osigurali mobilne smještajne jedinice koje su opremljene sobama, sanitarnim čvorovima, kuhinjama i klima-uređajima. Od toga dana do danas kontinuirano smo u pogonu te utvrđujemo stanje objekata i vršimo provjeru funkcionalnosti svih sustava za rad te njihova potrebna testiranja", pojašnjavaju iz Uprave Gavrilovića.

U ovom trenutku kažu da sa sigurnošću može reći da su, za sada, ovlaštene službene osobe pregledale sve objekte na lokaciji u Petrinji, Gavrilovićev trg 1, te ustanovili da su svi objekti sigurni za uporabu i označeni zelenom oznakom "Uporabljivo".

"Od prvog dana potresa kontaktirali smo službena tijela Crvenog križa te stavili svoje resurse i proizvode na raspolaganje", kažu u Upravi Gavrilovića. Mesna industrija Gavrilović ukupno zapošljava 535 zaposlenika, od kojih je 463 zaposleno u tvornici u Petrinji.

"U ovom trenutku nemamo konačnu procjenu štete, ali je razvidno da se radi o milijunskim iznosima. Želimo naglasiti da su promptno reagirali svi naši poslovni partneri, kupci i dobavljači, te izrazili svoje suosjećanje i stavili nam se na raspolaganje za sve moguće potrebe, od logističkih usluga do financijske potpore", istaknuo je Mario Zbiljski, direktor i jedan od najbližih suradnika vlasnika Gavrilovića, Georga Gavrilovića. Zbiljski otkriva da unatoč svemu nesmetano opskrbljuje tržište proizvodima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:25