Nakon Briona - Zagreb

Pulski hotelijer ulaže u metropolu. Doznajemo gdje će u centru grada biti luksuzni hotel

Radovi na uređenju te zgrade i njenom pretvaranju u upscale hotel trajat će 24 mjeseca
Ilustracija
 Tomislav Kristo / CROPIX

Kroz dvije godine Zagreb će biti bogatiji za još jedan hotel, ovog puta hotelske grupacije Arena Hospitality Group koja je jutros na Zagrebačkoj burzi objavila kako je krenula u investiranje u metropoli.

Kako su pojasnili, sklopili su 45 - godišnji ugovor o zakupu "u svrhu razvoja i upravljanja suvremenog brendiranog hotela u Zagrebu", a iako nije objavljena lokacija hotela već se samo spominje povijesna jezgra grada, Jutarnji doznaje kako je riječ o zakupu zgrade u Amruševoj ulici.

Radovi na uređenju te zgrade i njenom pretvaranju u upscale hotel trajat će 24 mjeseca, a po završetku, hotel će imati 115 soba te restoran, bar, wellness i spa centar, teretanu. konferencijske prostore i parking.

Zagreb, 300120.
Amruseva 4.
Na fotografiji: zgrada na adresi Amruseva 4.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX
Zgrada u Amruševoj ulici

"Ova transakcija je još jedan važan iskorak Grupe u izvršavanju svoje strategije da osnaži svoju prisutnost u srednjoj i istočnoj Europi. Novi hotel u centru grada Zagreba pojačat će geografsku raširenost portfelja Grupe, koji je trenutno centralno pozicioniran na istarskoj obali, te će smanjiti izloženost sezonalnosti. Ovaj dodatak portfelju će također pridonijet jačanju profila Grupe u visokom, višem i lifestyle segmentu", poručili su iz kompanije.

Zagreb, 300120.
Amruseva 4.
Na fotografiji: zgrada na adresi Amruseva 4.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX
Zgrada u Amruševoj ulici

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. prosinac 2023 07:35