Bluesun Hotels & Resort spremni za sezonu

Prvih 200-250 gostiju za vikend stižu u Brela

Na svim destinacijama gdje imaju hotele, u Bluesunu osigurali su testiranja na covid-19, koja će se raditi ponedjeljkom i petkom
Hotel Berulia, Brela
 Bluesun

Uoči prvosvibanjskog praznika, Bluesun Hotels & Resort otvara prvi hotel na Makarskoj rivijeri - BSH Berulia. BSH Berulia smješten je u Brelima, a kategoriziran je s pet zvjezdica. Već ranije otvoreni sz Holiday village Velaris u Supetru na Braču i Bluesun kamp Paklenica u Starigradu Paklenici.

Svi gosti koji su bukirali i ostale Bluesun hotele u Brelima, bez obzira na cjenovni razred, bit će smješteni u najtraženiji i najluksuzniji hotel unutar grupacije BSH Berulia. Ostali će se hoteli na destinacijama otvarati postupno, u skladu sa zahtjevima tržišta. U Bluesun Hotels & Resortu računaju da će to biti već krajem svibnja.

- Bluesun hotel Berulia otvara svoja vrata u četvrtak, 29. travnja, kada očekujemo oko 100 gostiju, a sam Praznik rada u hotelu će dočekati između 200 i 250 gostiju. Radi se, uglavnom, o domaćim gostima i o gostima s bliskih autodestinacija. Točan broj gostiju je, s obzirom na situaciju, teško procijeniti, jer svi oni imaju fleksibilne uvjete izmjene i otkazivanja rezervacija, međutim, ne očekujemo da će broj previše odstupati od trenutačnog stanja. Naime, u svakodnevnom smo kontaktu s gostima koji potvrđuju svoj dolazak, a bilježimo i nove rezervacije nakon potvrde o otvaranju hotela.

Beskontaktni check-in

Kako bi gosti sigurno započeli odmor, od ove smo sezone osigurali beskontaktni check-in. Nakon što gost elektronski unese sve potrebne podatke, nakon dolaska u hotel preuzima samo ključ svoje sobe. Osiguravanjem takvog, minimalnog kontakta i izbjegavanjem okupljanja ljudi oko recepcije, poštujemo najviše sigurnosno-zdravstvene standarde - istaknuo je Stjepko Šošić, direktor upravljanja prihodima, Bluesun Hotels & Resorts.

Prema njegovim riječima, od početka travnja zabilježene su dobre brojke i velik interes za glavnu sezonu.

- Preko vlastitih kanala prodaje i glavnih OTA partnera, imali smo jednak broj rezervacija za glavnu sezonu, kao i u istom tjednu 2019. godine. Cijepljenost stanovništva, u Hrvatskoj i na emitivnim tržištima, strogo pridržavanje epidemioloških mjera, kao i mogućnost testiranja na destinacijama, svakako daju optimizam za ovu sezonu - ustvrdio je Stjepko Šošić.

Cijena testiranja

Na svim destinacijama gdje imaju hotele, u Bluesunu osigurali su testiranja na covid-19.

- Za naše goste organizirat ćemo RAT i PCR testiranja na covid-19 u Brelima, Tučepima, Bolu, Supetru. Gosti koji to žele, trebaju se javiti na recepciju hotela. Testiranje će se raditi ponedjeljkom i petkom za svaki navedeni grad tako da se fiksira vrijeme dolaska, i sukladno tome izdaju se nalazi. Rezultati antigenskih testova izdavat će se za vrijeme boravka u hotelima, a PCR će biti izdani i poslani do kraja dana za Tučepe i Brela, a za Brač sljedeći dan do 12 sati. U slučaju pozitivnog rezultata testiranja, naši su djelatnici educirani, a naši protokoli za takve situacije pomno razrađeni - kaže Josip Rikić, direktor sektora hotelskih operacija Bluesun Hotels & Resorts.

Cijena PCR testa je 560 kuna, a cijena RAT testa je 200 kuna. Testiranje će provoditi poliklinika Lablus Split na svim destinacijama u kojima su smješteni Bluesun hoteli. Tako će se za destinaciju Tučepi testiranje provoditi u hotelu Alga, za destinaciju Brela u hotelu Soline, a za destinaciju Brač u hotelu Elaphusa i resortu Velaris.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 03:45