BRIGA O RADNICIMA

Prvi hrvatski trgovački lanac: Prosječna neto primanja lani su 80 posto veća nego su bila unatrag nekoliko godina

Osim toga, tvrde, znatno su poboljšani i uvjeti rada

Pevex Virovitica

 Vlado Kos/Cropix

Radnicima prvog hrvatskog trgovačkog lanca Pevex, javljaju iz kompanije, kontinuirano rastu neto primanja. U priopćenju kažu da su prosječna neto primanja koje su primili zaposlenici tijekom prošle godine više od 80% veća nego su bila unatrag nekoliko godina. Osim toga, tvrde, znatno su poboljšani i uvjeti rada.

Predsjednik Uprave Pevex-a Krešimir Bubalo kaže da su u Pevex-u prepoznali vrijednosti koje ih potiču da budu još bolia, uspješniji i trgovina prvog izbora za kupce. "Nesumnjivo najveća vrijednost su nam naši zaposlenici koje uz plaću, dodatno nagrađujemo isplatama prigodnih nagrada poput uskrsnice, božićnice, regresa, mjesečnom nagradom za radne rezultate, stimulacijama i godišnjom nagradom za radne rezultate (bonus). Lani smo ponovno povećavali plaće, a taj kontinuitet imamo već godinama", rekao je Bubalo.

image

Krešimir Bubalo

Lucija Ocko/Cropix

Dodaje kako Pevex kao odgovoran i osviješten poslodavac radnicima osigurava i besplatne godišnje sistematske preglede, a zahvaljujući kompanijskoj ‘Zakladi Pevex‘, zaposlenici se mogu obratiti i za novčanu pomoć kada se u njihovim životima dogode neke nepredviđene i nerješive situacije. Uz to, kompanija isplaćuje troškove prehrane i prijevoza, a prigodnom potporom nagrađuje i svako rođenje djeteta zaposlenika. Također, nagrađuje se i lojalnost kompaniji isplatom jubilarnih nagrada.

Pevex kontinuirano unaprjeđuje materijalna prava i uvjete radnika te nastoji razvijati što bolje poslovno okruženje koje je poticajno, sigurno i ohrabruje za daljnji rast kompanije. Novost je i ta da od ove godine svi zaposlenici Pevex-a u svim prodajnim centrima imaju petodnevni radni tjedan.

image

Zaposlenici Pevexa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:11