ANO

Prvi hrvatski brokeri u osiguranju proslavili 21 godinu postojanja

ANO već 21 godinu aktivno sudjeluje i gradi tržište osiguranja u Hrvatskoj, a od 2017. u potpuno su hrvatskom vlasništvu
Anđela Buconjić Šutija i članovi uprave Allianza
 Smuk Luka

Zabavom pod zvijezdama kojoj su nazočili tvrtkini brojni klijenti i partneri iz financijske industrije i biznisa sinoć je obilježena punoljetnost hrvatske tvrtke ANO, priopćili su u petak.

ANO društvo za brokerske poslove u osiguranju i reosiguranju osnovano je 2000. godine kao podružnica globalnog Aon-a, vodećeg svjetskog pružatelja usluga upravljanja rizicima, posredovanja u osiguranju i reosiguranju, te savjetovanja o ljudskim resursima koji broji više od 50.000 zaposlenika u 120 zemalja svijeta. ANO već 21 godinu aktivno sudjeluje i gradi tržište osiguranja u Hrvatskoj, a od 2017. u potpuno su hrvatskom vlasništvu te nastavljaju uspješan, eksponencijalan rast poslovanja. U 2020. godini ostvarili su prihode od 15,5 milijuna kuna, ističe se u priopćenju.

- U više od dvadeset godina na hrvatskom tržištu za naše smo klijente u osiguranje plasirali više od dvije milijarde kuna premija. Ponosni smo što imamo priliku brinuti i upravljati programima osiguranja za neke od najvećih i najuspješnijih domaćih i međunarodnih kompanija. Vjerujemo da smo kombinirajući AON-ov globalni know-how s odličnim poznavanjem prilika na lokalnom tržištu našim klijentima i partnerima kroz ovo vrijeme omogućili bezbrižno i fokusirano poslovanje u sve kompleksnijem svijetu, a to namjeravamo činiti i nadalje - okupljenima je poručila glavna direktorica Anđela Buconjić Šutija.

Gospođa Šutija ujedno je i predsjednica Udruženja brokera u osiguranju pri HGK.

Unatoč činjenici da se tržište osiguranja u našoj zemlji nastavlja razvijati, čime zauzima treće mjesto na financijskom tržištu, iza banaka i obveznih mirovinskih fondova, Hrvatska u osiguranju i dalje zaostaje za razvijenijim zemljama. Prema podacima Hrvatskog ureda za osiguranje prosječna je premija osiguranja po stanovniku u Hrvatskoj lani iznosila 342 EUR, dok je prosjek na razini EU dosezao 2170 EUR. U 2020. godini zaračunata bruto premija društava za osiguranje u Hrvatskoj iznosila je 10,5 milijuna kuna, što je neznatan pad odnosu na 2019. U ANO vjeruju da će se, potaknuti posljedicama pandemije, sve veći broj građana i društava bolje upoznati s proizvodima osiguranja i zaštitom koju osiguranje pruža građanima i društvima u sve neizvjesnijoj svakodnevici, te da pravi procvat na tržištu osiguranja u Hrvatskoj tek slijedi, zaključuje se u priopćenju.

Fotografije: Luka Smuk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. veljača 2024 12:26