Najbrža punionica

Prva HEP-ova ultra-brza punionica omogućava punjenje električnih automobila za 15 minuta

Odmorište Vukova Gorica prvo je u Hrvatskoj dobilo najbržu i najnapredniju ultra-brzu punionicu za električne automobile
Prva HEP-ova ultra-brza punionica na odmorištu Vukova Gorica
 HEP // PRESS

Odmorište Vukova Gorica prvo je u Hrvatskoj dobilo najbržu i najnapredniju ultra-brzu punionicu za električne automobile koja omogućava punjenje vozila za svega 15 minuta, a danas ju je u suradnji s Inom postavio HEP.

Prva HEP-ova ultra-brza punionica postavljena je u sklopu međunarodnog projekta NEXT-E sufinanciranog iz fondova Europske unije, a električni automobil može puniti snagom od 175 kW, priopćili su iz HEP-a.

- Ultra-brza punionica vozačima električnih automobila, kao i našim sugrađanima i gostima maksimalno skraćuje vrijeme stajanja na odmorištu i omogućuje im da što brže dođu do svojih odredišta. Stoga nam je u planu na autocestama postaviti još nekoliko punionica ove ili još veće snage. Prvi smo u Hrvatskoj prepoznali važnost elektrifikacije prometa te smo do danas u hrvatskim gradovima, na međugradskim prometnicama i autocestama postavili više od 120 javnih ELEN punionica - izjavio je Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede.

Uz 120 aktivnih punionica, plan HEP-a jest postaviti preko sto novih punionica diljem Lijepe naše koje će uz mrežu postojećih punionica, kako tvrde u kompaniji, omogućiti sigurnu vožnju električnim automobilom u cijeloj Hrvatskoj, a provode se i testiranja svih mogućnosti usluge krajnjim korisnicima i modela naplate s ciljem komercijalizacije usluge.

Brinje, 100719.
Benzinska postaja INA.
Na autocesti A1 u smjeru Dubrovnika pustena je  u rad nova  HEP-ova punionica za elektricna vozila, cime se
po prvi put omogucuje voznja elektricnim automobilom od granice sa Slovenijom i Madjarskom do Jadranskog mora.
Na fotografiji: svecano otvaranje na odmoristu Brinje, Frane Barbaric
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX
Frane Barbarić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:54