VAŽNO PREUZIMANJE

Prva akvizicija u povijesti američke tvrtke: Globalni tržišni lider TaskUs preuzeo domaću tvrtku heloo

TaskUs brzorastućim tehnološkim tvrtkama pruža usluge outsourcinga digitalnih usluga i korisničke podrške nove generacije

Hrvatski pružatelj usluga outsourcinga korisničke podrške heloo, udružio je snage s tvrtkom TaskUs, vodećim američkim pružateljem specijaliziranih outsourcing usluga (Nasdaq: TASK). Riječ je o prvoj akviziciji u povijesti američke tvrtke

TaskUs brzorastućim tehnološkim tvrtkama pruža usluge outsourcinga digitalnih usluga i korisničke podrške nove generacije. U lipnju 2021. godine provedena je incijalna javna ponuda te se njihovim dionicama trguje na Nasdaqu, prvoj svjetskoj elektroničkoj burzi.

Domaća tvrtka heloo osnovana je 2017. godine u Zagrebu, a pruža usluge outsourcinga korisničke podrške. Na njezinom su popisu klijenata brojne europske tehnološke tvrtke s visokom stopom rasta i snažnom prisutnošću u sektorima e-trgovine i gaminga. Zaposlenici tvrtke heloo usluge pružaju na 20 različitih jezika u ukupno osam zemalja u regiji. Zahvaljujući svom omnichannel modelu u pristupu korisnicima i ponudi usluga na daljinu, heloo redovito bilježi dvoznamenkasti rast prihoda.

„Ponosni smo na udruživanje snaga s tvrtkom TaskUs, kao i na priliku da proširimo naše vodstvo i zajednički unaprijedimo ponudu kako bismo pružili podršku tehnološkim disruptorima u Europi i ostatku svijeta“, istaknuo je Domagoj Makar, suosnivač i glavni izvršni direktor tvrtke heloo. „Sjajno je što smo pronašli istomišljenike u industriji korisničke podrške. Naš rast i ugled na svjetskoj razini isključivo su rezultat značajnog truda naših kolega. Radujemo se bliskoj suradnji s Bryceom, Jasparom i ostatkom tima tvrtke TaskUs na pružanju poslovnih mogućnosti i iskustava nove generacije našim zaposlenicima i klijentima.“

image

Tomislav Pleša i Domagoj Makar

Baš kao i TaskUs, i heloo ima visoku stopu zadovoljstva zaposlenika i ocjenu 4,7 na platformi za zapošljavanje Glassdoor, kao i visoku stopu zadržavanja zaposlenika, te kulturu snažne usmjerenosti na klijente. Suosnivači tvrtke heloo Domagoj Makar i Tomislav Pleša nastavit će upravljati poslovanjem i nakon akvizicije, zajedno s ostatkom rukovodećeg tima.

„Ovo je iznimno uzbudljiv dan za naš tim jer ćemo, zajedno s našim partnerima u tvrtki TaskUs, u sklopu veće i raznovrsnije platforme otvoriti vrata novim prilikama za naše zaposlenike, klijente i partnere“, dodao je Tomislav Pleša, suosnivač i glavni operativni direktor tvrtke heloo. „U tvrtki TaskUs vjeruju, baš kao i mi, kako je kultura izravan odraz zaposlenika i ključan element snažnog i rastućeg poslovanja. Sigurni smo kako će udruživanje naših izvanrednih timova rezultirati još kvalitetnijim inoviranjem i sjajnim ishodima za naše klijente.“

„S napretkom naše misije da pomognemo najinovativnijim svjetskim tehnološkim tvrtkama u predstavljanju, zaštiti i izgradnji njihovih brendova, uvidjeli smo kako je globalno širenje ključni pokretač našeg rasta“, izjavio je Bryce Maddock, glavni izvršni direktor i suosnivač tvrtke TaskUs. „Hrvatski heloo proširit će našu ponudu europskih jezika, posebice usluga na njemačkom. Osim toga, heloo će diverzificirati naš miks klijenata i na taj nam način omogućiti daljnje širenje u ključnim industrijama s visokom stopom rasta, poput e-trgovine i gaminga.“

„Akvizicija tvrtke heloo predstavlja idealnu prvu transakciju nakon provedbe naše inicijalne javne ponude. Ne samo da time širimo svoje poslovanje kako bismo klijentima pružili dodatnu vrijednost, nego i dobivamo iskusan tim sa sličnim temeljnim vrijednostima i jasnim usmjerenjem na pružanje podrške digitalnim disruptorima“, istaknuo je Jaspar Weir, predsjednik i suosnivač tvrtke TaskUs.

„Ono što je važno jest da heloo dijeli naš pristup poslovanju koji stavlja naglasak na zaposlenike, agilnost i klijente, kao i našu posvećenost stvaranju dugoročne vrijednosti za dioničare. Prepoznali smo značajne i važne prilike za naše udružene timove, klijente i partnere, i iznimno smo sretni i uzbuđeni što možemo izraziti dobrodošlicu Domagoju, Tomislavu i ostatku talentiranog tima tvrtke heloo u TaskUs obitelj.”

O tvrtki heloo

Tvrtka heloo pružatelj je usluga outsourcinga digitalnih poslovnih procesa europskim tehnološkim tvrtkama na svim većim komunikacijskim platformama i kanalima. Njezina široka ponuda usluga uključuje korisničku podršku, back-office podršku, upravljanje odnosima s partnerima, procjenu prodajnih prilika (lead qualification), verifikaciju partnera (know your customer) i osiguranje kvalitete.

Sjedište tvrtke nalazi se u Hrvatskoj, a njezini zaposlenici smješteni su u osam zemalja regije središnje i istočne Europe i godišnje pruže podršku kroz više od osam milijuna interakcija s korisnicima u ime klijenata i partnera diljem Europe. Više informacija o tvrtki dostupno je na stranici www.heloo.com.

O tvrtki TaskUs

Tvrtka TaskUs pruža usluge outsourcinga digitalnih usluga i korisničke podrške nove generacije inovativnim i disruptivnim tehnološkim tvrtkama, te im tako pomaže u predstavljanju, zaštiti i izgradnji njihovih brendova.

Tvrtka TaskUs oslanja se na cloud based infrastrukturu i pruža usluge klijentima u najbrže rastućim sektorima poput društvenih mreža, e-trgovine, gaminga, streaming medija, dostave hrane i dijeljenja prijevoza, kao i u sektorima visokih, financijskih i zdravstvenih tehnologija. Na kraju 2021. TaskUs je imao 40.100 zaposlenika na 23 lokacije u deset različitih zemalja, uključujući SAD, Filipine i Indiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2023 08:41