ŠIROKA BAZA ULAGATELJA

Provectus Capital Partners privukao 94 milijuna eura u ASEF fond

Ovaj fond postao je najveći private equity fond u Adria regiji

Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner u fondu Provectus Capital Partners

 Privatni album

Provectus Capital Partners, investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe, objavio je finalno zatvaranje svog fonda Adriatic Structured Equity Fund, u koji je prikupljeno ukupno 94 milijuna eura. Provectus Capital Partners je u ASEF fond privukao široku bazu ulagatelja koja se sastoji od 19 vodećih institucionalnih investitora sa sjedištem u EU, a radi se o mirovinskim fondovima, osiguravajućim društvima, vodećim regionalnim i međunarodnim bankama i razvojnim bankama. Na taj način je taj fond postao najveći private equity fond u Adria regiji. Finalni iznos pod upravljanjem je u godinu i pol dana poslovanja fonda povećan za čak 70 posto, odnosno za 38,5 milijuna eura, u odnosu na inicijalnu veličinu fonda pri osnivanju u kolovozu 2020. godine. Provectus Capital Partners je do sada kroz ASEF fond realizirao deset investicija, i to kroz ulaganje u tri temeljne kompanije u sektorima privatnog zdravstva, stomatologije i specijalizirane maloprodaje. Također, u završnoj su fazi pregovora za dodatne investicije, a realizacija se očekuje u narednim mjesecima.

”Uvjeren sam da ćemo svojim investicijama najbolje pokazati da ova regija ima puno potencijala za investiranje i za ubrzavanje rasta ambicioznih kompanija”, izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner u fondu Provectus Capital Partners .

Fokus Provectus Capital Partnersa je ulaganje u profitabilne kompanije u rastućim sektorima kojima je potreban kapital za daljnji rast, a imaju značajnu poziciju na tržištu i potencijal za konsolidaciju sektora u kojima posluju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:54