Propali pregovori

Propao je prijedlog uprave Unilevera o preseljenju središnjeg ureda u Nizozemsku

Kompanija je još u ožujku objavila plan o objedinjenju svojih središta u jedno
Sjedište Unilevera u Rotterdamu
 Profimedia, Alamy

Uprava Unilevera povukla je prijedlog o objedinjavanju i preseljenju središnjeg ureda u Nizozemsku nakon protivljenja investitora. Naime, kompanija je još u ožujku objavila plan o objedinjenju svojih središta iz Londona i Rotterdama u jedno, na što su investitori odgovorili da bi taka odluka mogla dovesti do nagle prodaje dionica od strave britanskih dioničara, piše CNBC.

Također, neki su nagađali kako je do ovakve odluke došlo upravo zbog bojazni od mogućih loših trgovinskih pregovora uoči Brexita,

- Uprava će sada razmotriti daljnje korake, te nastaviti daljnju suradnju s dioničarima- izjavio je Marijn Dekkers iz kompanije. Dodaje za BBC, kako uprava i dalje vjeruje da pojednostavljenje njihove englesko- nizozemske strukture u najboljem interesu kompanije,

Struktura dvostrukih središnjih ureda postoji još od 1930 godine, kada je došlo do spajanja danke tvrtke Unie i britanskog Lever Brothersa.

Unilever je jedna od najvećih svjetskih kompanija robe široke potrošnje koja u svom portfelju broji preko 400 brendova i posluje u 190 zemalja svijeta, a ujedno je i jedna od najvećih kompanija u Britaniji, dok je njezina tržišna vrijednost procijenjena na 124 milijardi funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:35