Bourbon Offshore

Propala tvrtka čijim brodom je upravljao nestali hrvatski kapetan Dino Miškić

Budućnost tvrtke bila je upitna mjesecima, a sad je sud odlučio prodatio kompletnu imovinu korporacije Bourbon, kao vodeće tvrtke holdinga
Dino Miškić (u krugu)
 BOURBON OFFSHORE

Tvrtka Bourbon Corporation, u sklopu koje djeluje Bourbon Offshore, vlasnik broda Bourbon Rhode, koji je zajedno s hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem potonuo u rujnu na Atlantiku za vrijeme uragana Lorenzo, prodala je svoju imovinu konzorciju francuskih kreditorskih banki. Bourbon je zahtjev za bankrotom podnio još u kolovozu, a sud u Marseilleu sad je odlučio o njihovom zahtjevu.

Budućnost tvrtke bila je upitna mjesecima, a sad je sud odlučio prodatio kompletnu imovinu korporacije Bourbon, kao vodeće tvrtke holdinga. Konzorcij SPP, novog vlasnika Bourbona čine banke BNP Paribas, Societe Generele, Natixis, Credit Mutiel, CIC i Credit Agricole, a vlasništvo nad Bourbonom preuzimaju 2. siječnja 2020. godine, piše Novi list.

SPP pokriva 1,4 milijarde eura dugova posrnulog Bourbona, što čini 75 posto ukupnih dugova, a ponudili su i 150 milijuna eura novog financiranja.

Podsjetimo, tegljač Bourbon Rhode potonuo je 26. rujna usred Atlantika, a u potonući su poginula četvorica članova posade, dok se njih još sedmorica smatraju nestalima, zajedno s kapetanom Dinom Miškićem iz Šibenika. Bourbon je potragu za preživjelima prekinuo još u listopadu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2023 18:45