NAGRAĐENI INOVATORI

Proglašeni pobjednici programa ’Pokreni nešto svoje’: Za deset poduzetnika osigurano čak 90.000 eura

Kroz program je u osam godina prošlo čak 58 hrvatskih mikro poduzetnika od kojih su brojni ostvarili i međunarodne uspjehe

Dobitnici i organizatori

 ‘Pokreni nešto svoje‘:

Proglašeno je 10 hrvatskih impact poduzetnika kojima će se osigurati podrška za razvoj poslovanja u ukupnoj vrijednosti od 90.000 eura, od čega će poduzetnici primiti 50.000 eura izravne financijske pomoći i 40.000 eura vrijednu mentorsku pomoć i podršku. Već osam godina zaredom ACT Grupa i Philip Morris Zagreb dodjeljuju sredstva i know-how za hrvatske impact poduzetnika, a od početka projekta je u poduzetnike kroz program uloženo 830.000 eura koje svake godine osigurava Philip Morris Zagreb.

Inovativne kompanije

Dobitnici podrške u sklopu programa PNS redom su inovativne kompanije orijentirane na održivost u različitim sferama djelovanja, poput Kolekcionarta, galerije i platforme za mlade umjetnike ili centra Physio kids koji za cilj ima poboljšati motorički razvoj djece s poteškoćama. Među pobjednicima je i Audio Store Transonica, koji kroz aplikaciju Book&Zvook izdaje audio knjige na hrvatskom te Green Fusion s platformom Eco Stock Market za fundraising održivih projekata. Nizu inovativnih poduzetnika pridružuju se i Underrated Croatia, brend koji će nuditi samovodeća audio turistička razgledavanja, kao i Open Mosaic koji promovira demokratično upravljanje gradovima i javnim institucijama. Dobitnici potpore iz područja robotike i IT-a su Source robotics, koji robotiku čini pristupačnijom svima te Tiny Meow Studio za razvoj nenasilnih videoigara. Ovim inovativnim i održivim poduzetnicima pridružuju se i edukativni projekt Tajno šumsko društvo, koji organizira radionice o čuvanju okoliša za djecu uzrasta od četiri do osam godina te Studio Modulit, arhitektonski studio koji proizvodi modularne kućice i bavi se pitanjima budućnosti stanovanja. Od izabranih deset ovogodišnjih pobjednika, pet kandidata koji se kroz godinu u procesu mentoringa pokažu najboljima, bit će financirano sa po 7.000 eura, dok će pet dobiti potporu od po 3.000 eura.

Nova radna mjesta

- Impact poduzetnici ključni su za održive promjene u društvu, rješavajući važne društvene izazove i pridonoseći gospodarskoj vrijednosti. Odgovor na društvene izazove zahtjeva kreativnost i inovativnost, a prije svega hrabrost i odlučnost poduzetnika. Na tom putu poduzetnici često nailaze na nepredviđene prepreke, a ovim im programom želimo dati vjetar u leđa u realizaciji njihovih ideja. Philip Morris Zagreb je kroz ovih osam godina podržao ukupno 58 hrvatskih poslovnih pothvata uloživši u njih više od 830 tisuća eura. Program jača mikro poduzetništvo u Hrvatskoj te doprinosi kreiranju novih radnih mjesta, razvoju proizvoda te ulaganju u opremu i infrastrukturu. Čestitam ovogodišnjim dobitnicima i radujem se daljnjem doprinosu ovog programa stvaranju održive budućnosti - izjavila je Darija Jurica Vuković iz Philip Morris Zagreba.

Na jedan euro povrat 3.97

- Od samog početka programa mjeri se financijska vrijednost pozitivnog utjecaja na društvo koju korisnici stvaraju u odnosu na dodijeljena sredstva. U 2023. godini, program je postigao izvanrednu učinkovitost u stvaranju društvene vrijednosti. „Društveni povrat programa tijekom proteklih godina konstantno raste, a prošle je godine četverostruko nadmašio uložena financijska sredstva, čime se potvrđuje njegova učinkovitost i značaj. U 2023. godini stvorili smo 3.97 eura društvenog dobra na svaki euro koji je uložen u program. Kvaliteta prijava svake godine raste, što nam otežava odabir jer postoji mnogo iznimno vrijednih i izvrsnih poduzetničkih projekata. Ove godine izabrali smo 10 fantastičnih poduzetnika, među kojima je čak 8 žena poduzetnica, na što smo posebno ponosni. Radujemo se suradnji s njima i uzbuđeni smo što ćemo pratiti njihov razvoj te biti dio njihovog poduzetničkog puta. Sada započinju šestomjesečni program akceleracije i intenzivne podrške, koji će im pružiti ključne alate i poticaj za daljnji rast i razvoj poslovanja - Izjavila je Ana Brigović iz ACT Grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2024 13:55