Projekt ODEON

Proglašeni pobjednici Open Data Hackathona

Crop Shepherd
 HAMAG-BICRO

Održan je dvodnevni Open Data Hackathon u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije u okviru projekta ODEON financiranog kroz program Interreg Mediterranean Europskog fonda za regionalni razvoj. HAMAG-BICRO je osmislio ovo natjecanje kako bi promovirao korištenje otvorenih podataka iz javnog sektora, što je ujedno glavna okosnica projekta ODEON.

- Odaziv na Open Data Hackathon projekta ODEON i kvaliteta prijavljenih projekata ukazuju na činjenicu da je u Hrvatskoj prepoznat potencijal otvorenih podataka i bezbrojne mogućnosti njihova korištenja. Drago nam je da smo projekte poduzetnika izvukli iz ladica i omogućili im njihovu doradu, nadamo se da će u kasnijoj fazi pronaći investitora i pretočiti ih u poslovnu aktivnost. HAMAG-BICRO je već 25 godina na usluzi poduzetnicima od početne ideje do faze nadogradnje i ozbiljnijeg poslovanja. Na ovaj način želimo pomoći onima koji žele postati poduzetnici jer smo uočili visok stupanj motiviranosti za uključivanje u svijet poduzetništva - istaknuo je Ante Janko Bobetko, član Uprave HAMAG-BICRO-a.

Prvo mjesto osvojio je tim Crop Shepherd s projektom autonomnog robota za lasersko uništavanje korova na ekološkim poljoprivrednim površinama, kojima je pripala i novčanu nagradu u iznosu 15.000 kuna. Drugo mjesto mjesto osvojio je tim blank s projektom Touristco (AI chatbot) koji predstavlja turistički asistent i nudi personaliziranu zabavu za svaki uzrast, kojima je pripala novčana nagradu u iznosu 5.000 kuna. Dok je treće mjesto pripalo ekipi Dissyo koja je osvojila novčanu nagradu u iznosu 2.500 kn s projektnim rješenjem koje omogućuje sterilizaciju prostora i praćenje sigurnih prodajnih mjesta u gradu.

HAMAG-BICRO
Ante Janko Bobetko

S po tisuću kuna nagrađeni su projekti Go Green or Go , Wingo i Eye Hearing osvojili su novčanu nagradu u iznosu 1.000 kn s aplikacijom za poboljšanje kvalitete života osobama s oštećenjem sluha

Prvih šest mjesta ostvaruju pravo na javno predstavljanje svojih projekata pred potencijalnim investitorima na konferenciji LEAP Summit koja se održava 1. i 2. listopada u Zagrebu.

HAMAG-BICRO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:22