Četvrta sreća

Prodana atraktivna parcela u dijelu grada koji je nekad bio industrijska zona

Tvrtka "Jedina nekretnina" postaje vlasnikom tvorničkog objekta splitske mljekare s 9000 građevinskih kvadrata
 HANZA MEDIA

Čak 2582 ponude su pristigle za kupnju ogromne nekretnine Milsa, splitske mljekare u stečaju, na Kopilici, iza Westgatea. Na kraju četvrte javne dražbe sretni dobitnik je zagrebačka tvrtka "Jedina nekretnina" u vlasništvu Ivana Milolože.

Nije u pitanju njegov u javnosti puno poznatiji imenjak i prezimenjak Ivan Miloloža, vlasnik Tvornice akumulatora Munja i bivši predsjednik HUP-a; ovaj se Miloloža koji je kupio Milsovu parcelu bavi nekretninama, a jedna od njegovih zagrebačkih tvrtki zove se "Vila Postira".

Tvrtka "Jedina nekretnina", dakle, postaje vlasnikom, tvorničkog objekta splitske mljekare s 9000 građevinskih kvadrata.

Velika koncentracija sudionika na dražbi jest posljedica toga da je bilo moguće uplatiti samo 10 lipa za jamčevinu, što je napravilo čak 159 sudionika, piše Slobodna Dalmacija.

Zanimljivo je da je čak 20 ponuda za ovu veliku nekretninu bilo iznad 37 milijuna kuna, a završna ponuda, od strane "Jedine nekretnine! je iznosila 37,5 milijuna.

Podsjetimo, u pitanju je parcela u dijelu grada koji je nekad bio industrijska zona, ali se posljednjih godina pretvara u atraktivan kvart u kojem je sjedište OTP banke, a uskoro će biti dovršen i najveći neboder u Hrvatskoj.

Google Maps

Napomenimo i to da je Ivo Bučan, stečajni upravitelj "Milsa", prilikom pokretanja Finine dražbe izjavio da će biti najsretniji čovjek na svijetu ako se imovina ove nekad uspješne mljekarske tvrtke proda za najmanje 37, 22 milijuna kuna. Na koncu je postignuta cijena još i viša, pa vjerujemo da Bučan slavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. srpanj 2022 02:46