NAKON 20 GODINA STEČAJA

Prodaje se kultni splitski hotel u kojem je snimano i Velo misto Miljenka Smoje: u njemu je boravila i Agatha Christie

Prodaje se dio zgrade hotela, pokretnine, oprema i umjetnička djela...

Hotel i kavana Bellevue

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Poznati splitski hotel Bellevue, smješten na Prokurativama, ide na prodaju, sukladno rješenju Trgovačkog suda u Splitu i to po početnoj cijeni od 7,1 milijun eura.

Ukoliko se u prvom krugu hotel ne proda, u drugom krugu cijena će iznositi 4,7 milijuna eura. Jamčevina je dva milijuna eura i plaća se na žiro račun splitskog trgovačkog suda, a ponude mogu dati domaće i strane tvrtke.

Još prije mjesec dana vjerovnici su na skupštini jednoglasno donijeli odluku o prodaji Bellevuea​, a prodaje se dio zgrade hotela, pokretnine, oprema i umjetnička djela. Riječ je o ukupno 2209 četvortnih metara površine.

image

Restoran u Bellevueu

Josko Supic/Cropix
image

Obnovljena soba u hotelu

Josko Supic/Cropix

U tom su hotelu boravile brojne poznate osobe iz svijeta estrade i politike, znanstvenici, književnici, nobelovci i spisatelji, a tamo su snimani i kadrovi najgledanije domaće serije Miljenka Smoje Velo misto.

Hotel se nalazi na najpoželjnijoj gradskoj lokaciji s pogledom na najljepšu rivu te na splitska vrata. Jedan je od najstarijih hrvatskih hotela, koji se spominje oko 1875. godine pod imenom Hotel de la Ville.

image

Obnovljena soba u hotelu

Josko Supic/Cropix

Početkom 20. stoljeća dobiva ime Grand hotel Bellevue u kojem su boravili Agatha Christie i Anatole France. Šezdesetih i sedamdesetih godina kavana i hotel postaju središnje mjesto za Splitski festival.

Nad hotelom je početkom 2000-ih godina otvoren stečajni postupak, koji traje već više od 20 godina.

image

Obnovljena soba u hotelu

Josko Supic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:54