ODLIČNI REZULTATI

Primjer izvrsnosti u ljudskim potencijalima: Fortenova, Jamnica, Konzum, PIK Vrbovec i mStart dobili Certifikat Poslodavac Partner

Certifikat potvrđuje najvišu kvalitetu upravljanja u pet ključnih područja ljudskih resursa
 Toni Lugarov

Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije Jamnica, Konzum, PIK Vrbovec i mStart dobitnice su Certifikata Poslodavac Partner (CPP) koje dodjeljuje Selectio Grupa. Tim Certifikatom stručnjaci SELECTIO Grupe više od 15 godina uspoređuju domaće HR prakse s globalnim trendovima, čime unaprjeđuju standarde u upravljanju ljudskim potencijalima te promiču prakse koje predstavljaju primjer izvrsnosti u HR-u, priopćili su u utorak iz Fortenove.

Kako se navodi u priopćenju, u analizi HR-a koja je provedena na svim razinama organizacija, Fortenova grupa i operativne kompanije ostvarile su odlične rezultate, a certifikat potvrđuje najvišu kvalitetu upravljanja u pet ključnih područja ljudskih resursa - Strategiji, Regrutiranju i selekciji, Upravljanju učinkom, Usavršavanju i razvoju te Odnosu prema zaposlenicima.

- Čak pet hrvatskih članica Fortenova Grupe - Fortenova grupa, Jamnica, Konzum, mStart i PIK Vrbovec zadovoljavaju sve kriterije certifikata Poslodavac Partner te predstavljaju pravi primjer uspješnog upravljanja ljudskim resursima koje se kontinuirano razvija u svim područjima. Kompanije provode razna interna ispitivanja usklađenosti, klime i zadovoljstva, pa je tako analizom Feedback 360 potvrđeno da su menadžeri usklađeni s organizacijskim vrijednostima i ključnim kompetencijama. Aktivnosti regrutacije i selekcije na vrhunskoj razini, dok su se onboarding procesi istaknuli inovativnim praksama i pristupom. Pohvalna je interna komunikacija na svim razinama organizacije koja osigurava dobru informiranost u timovima, a zanimljivo je istaknuti da su pojedine prakse primjer izvrsnosti i na globalnoj razini - rekla je Martina Kessler, Head of Organizational Development Solutions iz SELECTIO Grupe.

- Nije bez razloga naša strategija ljudskih potencijala snažna podrška svim važnim procesima u Fortenova grupi. Sve ono što mi interno radimo odražava se i na naše okruženje, a budući da je Fortenova grupa poslodavac koji u cijeloj regiji zapošljava oko 50000 ljudi, onda u velikoj mjeri mi određujemo i kako ta regija funkcionira. To podrazumijeva i odjek koji ima naš odnos prema zaposlenima u cijeloj Grupi, a koji se temelji na izgradnji poželjne i stimulativne radne sredine u kojoj će naši kolege biti zadovoljni i motivirani. Kroz takav pristup mi kao kompanija širimo sigurnost i optimizam i zapravo indirektno utječemo na zaustavljanje negativnih demografskih i migracijskih trendova s kojima smo suočeni – rekao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe prilikom svečane dodjele Certifikata poslodavac partner.

Kako se ističe u priopćenju, kvalitetno upravljanje ljudskim potencijalima očituje se kroz partnerski odnos poslodavca i posloprimca te u posljednjih nekoliko godina predstavlja ključnu prednost suvremenih organizacija. U 2020. Fortenova grupa je dobila i priznanje Izvrsnost u izazovima čime je dokazala vrhunsko upravljanje promjenama uzrokovanima COVID- 19 pandemijom, a uspješnim završetkom procesa certificiranja Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije ulaze u društvo više od 100 hrvatskih kompanija koje koriste metodologiju certifikata Poslodavac Partner kako bi mjerile uspješnost u upravljanju ljudskim potencijalima te kako bi razvile i unaprijedile HR prakse.

- Od samih početaka poslovanja, Fortenova grupa ima fokus na zaposlenicima, na stvaranju kvalitetnog radnog okruženja, kao i na unapređenju sustava nagrađivanja. Sve je to doprinijelo odličnim rezultatima ostvarenima u ovoj certifikaciji, a činjenica da je certifikat dobilo čak pet naših kompanija, potvrđuje izvrsnost kojoj težimo kao Grupa. Certifikat ujedno predstavlja odgovornost da u narednom razdoblju dodatno unaprjeđujemo dosegnutu visoku razinu partnerskog odnosa sa zaposlenicima - zaključila je u priopćenju Gordana Fabris, direktorica Ljudskih potencijala Fortenova grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:56