Tužna vijest

Preminuo je suvlasnik jedne od najvećih hrvatskih prehrambenih kompanija

Mjesec dana nakon što mu je dijagnosticirana teška bolest umro Tonći Pivac, najstariji od trojice braće vlasnika Mesne industrije braća Pivac
 Mesna industrija Pivac

Preminuo je Tonći Pivac, najstariji od trojice braće vlasnika Mesne industrije braća Pivac iz Vrgorca. Tonći Pivac je preminuo u dobi od 70 godina, nepunih mjesec dana nakon što mu je dijagnosticirana zloćudna bolest. Braća Tonći, Ivica i Neven imali su jednake udjele u ovoj obiteljskoj tvrtki.

Mesna industrija Braća Pivac grupacija je koja uz istoimenu tvrtku uključuje niz većih i manjih tvrtki. Od većih tvrrki grupaciju još sačinjavaju PPK Karlovac i Vajda iz Čakovca. Donedavno je u grupaciji bio i Dalmesso iz Klisa, koji je pripojen matičnoj tvrtki. Vlasnici su i turističke tvrtke Sol tourism, koja u svom vlasništvu ima tri hotela, dva u Makarskoj i jedan u Dubrovniku, gdje imaju i jedan hostel. Najveći su pojedinačni dioničar u Krašu, a posjeduju i značajan udjel u Hotelima Makarska. Vlasnici su i nekoliko farmi te manjih tvrtki.

Mesna industrija braća Pivac treća su po veličini i najveća proizvodna tvrtka u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Grupa Pivac zapošljava više od 2100 radnika i ostvaruje prihod od oko dvije milijarde kuna. Upravo dovršavaju investiciju od oko 100 milijuna kuna u novi pogon u poslovnoj zoni Ravča. Najveći su proizvođači dalmatinskog pršuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:29