U 63. GODINI

Preminuo je Marko Smetiško, bivši predsjednik Uprave Hanza Medije

Čovjek velikog poslovnog iskustva obavljao je niz rukovodećih funkcija u nekim od najvećih domaćih kompanija

Marko Smetiško

 Darko Tomas/Cropix

U 63. godini života preminuo je Marko Smetiško, bivši predsjednik Uprave Hanza Medije.

U Hanza Mediju Smetiško je stigao iz Genere, najstarijeg i najvećeg proizvođača veterinarsko-medicinskih proizvoda u Hrvatskoj, gdje je jednako tako obnašao dužnost predsjednika Uprave.

Za vrijeme njegova mandata, britanski proizvođač veterinarskih lijekova Dechra Pharmaceuticals kupio je 63,3 posto udjela u Generi kako bi preko te tvrtke ušao na tržište cjepiva.

Čovjek velikog poslovnog iskustva obavljao je niz rukovodećih funkcija u nekim od najvećih domaćih kompanija.

Prije nego što je 2011. stigao u Generu, Smetiško je u Atlantic Grupi bio član Uprave nadležan za diviziju Pharma (ljekarničko poslovanje, dodaci prehrani i bezreceptni lijekovi, veledrogerija). U toj kompaniji zadržao se sedam godina.

Prije Atlantica radio je u Plivi kao direktor programa farmaceutike, bio je direktor za marketing i prodaju u Luri, kao i član Uprave još jedne farmaceutske tvrtke, Belupa.

Pod njegovim četverogodišnjim vodstvom Hanza Media je uspješno provela restrukturiranje, te učvrstila svoju poziciju lidera na tržištu tiskanih medija, kao što je i snažno započela provedbu nove strategije širenja u segmentu digitalnog izdavaštva.

Nakon odlaska iz Hanze Medije 2019., otisnuo se u poduzetničke vode.

Obitelj preminulog moli za tihu sućut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2024 12:48