Iz domaće radinosti

Preko domaće mobilne aplikacije Drink&Pick možete naći ekipu za izlazak ili partnera

Drink&Pick broji nekoliko tisuća korisnika u Zagrebu...
Goran Furlan (lijevo na slici) poduzetnik je koji je u razvoj aplikacije uložio sto tisuća eura. Drink&Pick stvarale su tvrtke Lignum Vitae i Shipshape
 Marko Todorov / CROPIX

Želite u noćni provod i tražite drinking buddiea? Želite na kavu, a ne znate tko je od vaših prijatelja blizu? Tražite partnera?

Developeri iz zagrebačke tvrtke Lignum Vitae imaju rješenje. Preko besplatne mobilne aplikacije Drink&Pick možete naći društvo za izlazak, za ćakulanje na kavi, partnera za dating, ali i sve događaje u Zagrebu na jednom mjestu.

Za objašnjenje kako aplikacija funkcionira upitali smo Gorana Furlana, izvršnog direktora tvrtke Lignum Vitae koji je u razvoj Drink&Picka krenuo još 2016. godine u suradnji s informatičkom tvrtkom Shipshape, a do sada je u aplikaciju uložio više od 100 tisuća eura.

Dvije opcije

- Dvije su opcije, odnosno mode-a, Drink ili Pick – počinje Furlan.

Drink opcija olakšava dogovore i izbor mjesta za izlazak. Korisnik jednostavno uđe u aplikaciju i na interaktivnoj mapi, nešto kao Google Maps, odabere klubove, restorane ili barove koji ga zanimaju. Izabere i vrstu pića u kojem planira tu večer uživati, kao i glazbu koju preferira, a aplikacija mu, prema tim izborima, prikaže sva mjesta na kojima tu večer postoji neki događaj. Korisnik, potom dodaje prijatelje, postojeće ili nove, tzv. drinking buddies, a tu je i chat preko kojeg su mogući dogovori.

- Iako smo s aplikacijom krenuli još u ožujku, sada smo, prema komentarima korisnika, unijeli neke nove funkcije. Najveći je iskorak mogućnost povezivanja s društvenim mrežama. Primjerice, ako netko od naših Facebook prijatelja napravi check-in u nekom klubu, to je odmah vidljivo u samoj aplikaciji i s njim odmah možemo stupiti u kontakt– prepričava nam Furlan.

Nema muljanja, traži se selfie

Pick opcija je za traženje partnera. Korisniku omogućava da u nekoliko klikova pronađe “srodnu dušu” i dogovori dejt uživo. Princip je sličan kao i kod Drink opcije. Korisnik izabere drinking place, odnosno preferirana mjesta za susret i ispuni svoj i profil osobe koju želi upoznati. Aplikacija mu ponudi izbor kompatibilnih korisnika ili korisnica koji se trenutno u nekom od drinking place-a, a korisnik ih odmah može pozvati na piće.

- Novost ovdje je izbjegavanje interakcije između korisnika dok nisu oboje ulogirani u neku od lokacija registriranih unutar aplikacije i višesatno dopisivanje. Također, aplikacija traži da razmijenite selfije, što znači da više nema fotografija koje nisu vaše ili su nastale prije 10 godina. Ako su oba korisnika odgovorila na selfije s YES, vrijeme je da započnete komunikaciju putem chata i dogovorite dejt – objasnio je Furlan.

Uzgred, aplikacija je besplatna. Drink opcija će zauvijek ostati besplatna, ali dejting opcija Pick će se, nakon probnog perioda od 30 dana, naplaćivati. Tako je to sa svim dejting aplikacijama, kaže Furlan.

Drink&Pick trenutno broji nekoliko tisuća korisnika u Zagrebu, kaže Furlan, a očekuje da će s novim inovacijama i povezivanjem s društvenim mrežama broj korisnika naglo porasti. Očekuje, također, da će funkcionalnosti aplikacije prepoznati i ugostitelji kojima će ponuditi mogućnost da sami uređuju sadržaj svojih ugostiteljskih objekata u aplikaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 04:42