NOVO RUHO KLASIKA

Predstavljena Vegeta BIO: ‘Napravili smo odmak od svega što se na tržištu trenutno nudi‘

Vegeta BIO najnoviji je proizvod iz Podravke, a kompanija ima i daljnje planove za ekološku proizvodnju

Krunoslav Bešvir, direktor Podravkinog poslovnog programa Kulinarstvo

 Davor Pongračić/Cropix

Podravka je nedavno na tržište izbacila Vegetu Bio, proizvod koji klasiku na kuhinjskim policama danas daje sasvim novo značenje, a ovog su je četvrtka, 24. ožujka, i službeno predstavili u zagrebačkoj specijaliziranoj trgovini zdravom hranom Garden u ulici Gjure Deželića. Tom se prilikom okupljenima obratio Krunoslav Bešvir, direktor Podravkinog poslovnog programa Kulinarstvo, koji je govorio o načinu proizvodnje i kvaliteti proizvoda. Pojasnio je tako kako je Vegeta Bio povrtni dodatak prehrani napravljen isključivo od biološki uzgojenih začina i povrća.

image

Dominik Ćibarić, Martina Dalić, Lana Jurčević i Krunoslav Bešvir

Davor Pongracic/Cropix

"Svoje smo proizvode zadnjih godina usmjerili prema onome što očekuju naši današnji potrošači i napravili odmak od svega što se na tržištu trenutno nudi. Sastojci u Vegeti BIO su proizvedeni u potpunosti u skladu sa svim certifikatima, odnosno zahtjevima europskih uredbi vezanim za bio proizvode", rekao je Bešvir i dodao kako su potrošačima kroz ovaj proizvod htjeli pokazati kako i veliki proizvođači mogu odgovoriti zahtjevima ekološke proizvodnje. Naglasio je i kako se u vrećici Vegete Bio nalazi gotovo 400 grama ekološki uzgojenog povrća u dehidriranom obliku.

image

Vegeta BIO

Davor Pongracic/Cropix

Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke, objasnila je i kakvi su daljnji planovi kada je u pitanju ekološka proizvodnja. Rekla je tako kako je Podravka i dalje usmjerena na povećanje dostupnosti kvalitetnih sirovina iz vlastite proizvodnje te dodala kako je Vegeta Bio još jedan sjajan iskorak Podravke u proizvodnji domaće hrane.

image

Dominik Ćibarić, Martina Dalić, Lana Jurčević i Krunoslav Bešvir

Davor Pongracic/Cropix

Dobro je dodati i kako nova Vegeta BIO sadrži više od 10 vrsta biološki uzgojenog povrća i začina, morsku sol, ne sadrži dodatne šećere, gluten, laktozu, aditive niti konzervanse te je primjerena korištenju i u veganskoj prehrani. Iz Podravke su poručili kako je ovaj proizvod namijenjen svima koji posebnu pažnju obraćaju na održivost te vole i žele uživati u kvalitetnim jelima. Vegeta BIO može se dodati u različite juhe, variva, umake, povrtna, mesna i riblja jela, a Katarina Rogošić Vukasović iz splitskog restorana Kat's Kitchen Deli na predstavljanju je pokazala i kako je ovaj proizvod dobar dodatak humusu s pečenom paprikom i krekerima, piti s lososom i proljetnoj salati.

image

Lana Jurčević

Davor Pongracic/Cropix

Okupljenima su se na predstavljanju obratili i idejni začetnik i direktor Garden trgovina Dominik Ćibarić i pjevačica Lana Jurčević.

image

Trgovina zdrave hrane Garden

Davor Pongracic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 19:41