NOVO IZDANJE JUTARNJEG

Predstavljena Platforma, magazin koji će promijeniti način na koji doživljavamo tehnologiju

Osim što publici približava nove i nadolazeće trendove, Platforma predstavlja i najvažnije kompanije i aktere sa svjetske IT scene

Predstavljanje magazina Platforma

 Vlado Kos/Cropix

U najmodernijem hrvatskom IT parku u Osijeku predstavljena je Platforma, novi tech magazin Jutarnjeg lista koji želi redefinirati način na koji doživljavamo tehnologiju. Ovo najnovije izdanje Jutarnjeg lista spaja novinarsku izvrsnost, dubinske analize i moderan dizajn kako bi čitateljima donijelo sveobuhvatan pogled na najnovije tehnološke trendove i inovacije koje oblikuju svijet u kojem živimo.

Glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić podsjetio je kako se unazad pet godina provode razne inicijative vezane uz tehnološki sektor. Pokrenuta je nagrada za mlade digitalne inovatore Digi Award kroz koji je prošlo više od 150 vrijednih projekata, a prije dvije godine Jutarnji je pokrenuo i periodični magazin Startup Report koji je detaljno opisao i promovirao hrvatsku startup scenu. Njegova naslovnica bila je jedna od prvih koju je izradila umjetna inteligencija.

image

Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista

Vlado Kos/Cropix
image

Ilija Matanović, urednik Platforme

Vlado Kos/Cropix

-Danas vam predstavljamo nadogradnju svih ovih naših projekata: jedan novi i kompletan magazin koji će svojim sadržajem objedinjavati sve segmente digitalnog društva. Tehnologija ne mora biti komplicirana, nerazumljiva, zamorna niti dosadna. Siguran sam da ćemo to dokazati kroz ovaj magazin - poručio je Ogurlić.

Osim što publici približava nove i nadolazeće trendove, kao što su umjetna inteligencija i pametni prstenovi, Platforma predstavlja i najvažnije kompanije i aktere sa svjetske IT scene. Velika pažnja posvećena je gejmingu, kroz prikaze najnovijih naslova te priče iza kulisa najlukrativnije industrije zabave na svijetu. Platforma će izlaziti dva puta godišnje.

image

Nino Đula, Gordana Galović iz Jutarnjeg lista, Jasenka Crnković, zamjenica gradonačelnika Osijeka, Goran Ogurlić, Ilija Matanović, dožupan Josip Miletić

Vlado Kos/Cropix
image

Gordana Galović, Ilija Matanović, Tomislav Botić

Vlado Kos/Cropix
image

Igor Cenić, Goran Ogurlić, Ivan Radić, Gordana Galović, Ilija Matanović, Tomislav Botić, Nino Đula, Josip Miletić

Vlado Kos/Cropix
image

Ilija Matanović

Vlado Kos/Cropix
image

Predstavljanje magazina Platforma

Vlado Kos/Cropix

Predstavljanje tehnološkog magazina Jutarnjeg lista okupilo je brojne zaljubljenike u tehnologiju, poslovnjake i poznata imena s lokalne političke scene. Među njima bili su zamjenik župana Josip Miletić, bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, Mihael Tomić iz Osijek Software Cityja, dekan osječkog Ekonomskog fakulteta Boris Crnković, dekan FERIT-a Tomislav Matić.

image

Ivan Vrdoljak, bivši ministar gospodarstva, zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković, Goran Ogurlić

Vlado Kos/Cropix
image


Vlado Kos/Cropix

Svoj primjerak Platforme uzeo je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić. U svom je govoru istaknuo da Osijek ima odličnu suradnju s lokalnom IT zajednicom i FERIT-om koji će se ubrzo naći u novoj zgradi za čiju su izgradnju osigurana sredstva. Inače, upravo je Osijek grad koji je povukao najviše europskih sredstava u 2022. godini. Jutarnjem listu je zahvalio što je za predstavljanje prvog izdanja Platforme izabrao upravo njihov novi IT centar koji je otvoren u travnju.

-Siguran sam da će ovaj magazin uspjeti. Želim vam što više dobrih priča iz cijele Hrvatske, a mi ćemo se potruditi da se među njima nađu i priče iz Osijeka. To ćemo postići svojim radom, trudom i zalaganjem - rekao je Radić.

image

Ilija Matanović, Karla Zupičić,Tomislav Botić

Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
image

Ivan Vrdoljak, bivši ministar gospodarstva i Goran Ogurlić

Vlado Kos/Cropix
image

Predstavljanje magazina Platforma


Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. kolovoz 2024 11:47