Kraševa kolekcija

Predstavljen suvenir Tvrđava svetog Nikole u bijeloj čokoladi

Tvrđava svetog Nikole je spomenik kulturne baštine koji se nalazi u zaštićenom području prirode
Slavko Ledić
 Kraš

Povodom treće obljetnice uvrštenja Tvrđave svetog Nikole na UNESCO popis svjetske baštine, Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije i Kraš predstavili su jedinstveni suvenir. Ručno rađena Tvrđava svetog Nikole izlivena u bijeloj čokoladi izrađena je u sklopu Kraševe kolekcije Hrvatska baština, kojom hrvatski najveći i najstariji konditor slavi hrvatsku kulturu i naslijeđe. Ekskluzivni suvenir predstavljen je u jedinstvenom ambijentu tvrđave pred oko stotinjak uzvanika iz kulturnog i javnog života.

Tvrđava svetog Nikole je spomenik kulturne baštine koji se nalazi u zaštićenom području prirode, značajnom krajobrazu Kanal – Luka kojim upravlja Javna ustanova Priroda Šibensko – kninske županije na čelu s ravnateljicom Anitom Babačić Ajduk. „Kanal i tvrđava nisu samo turističke atrakcije, mjesto za posjećivanje i krasni motivi za razglednice. To je neprocjenjivo baštinsko blago koje smo dobili u naslijeđe i za koje odgovaramo budućim generacijama.Već duže vrijeme razmišljamo što je dovoljno veliko i snažno da se izradi i prezentira kao prvi službeni suvenir Tvrđave svetog Nikole. Respekt prema baštini kojom upravljamo ponukao nas je da izradu ekskluzivnog suvenira povjerimo našoj najstarijoj i najvećoj tvornici čokolade – simbolu kvalitete i našeg sretnog djetinjstva“, istaknula je Babačić Ajduk.

Kraš
Orlando

Posljednjih pet godina kolekcijom Hrvatska baština, Kraš povezuje nacionalnu baštinu s vlastitom tradicijom i majstorskim kreacijama svojih stručnjaka. „Treći proizvod iz serije Hrvatska baština, raskošnu bijelu čokoladu Tvrđava svetog Nikole, Kraševa je oda hrvatskoj tradiciji i bogatoj kulturi s kojom smo duboko povezani. Svaki naš proizvod iz ovog projekta malo je umjetničko djelo vrhunskih majstorica Kraša. Šibenik je dobio jedinstveni i reprezentativni čokoladni suvenir u kolekciji u kojoj su još i Dioklecijanova palača iz Splita i Orlando iz Dubrovnika“, kazao je Slavko Ledić, predsjednik uprave Kraša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:34