Werner Hoyer, predsjednik Europske investicijske banke
 Tonci Plazibat / CROPIX
Priznanje

Predsjednik Europske investicijske banke Dr. Werner Hoyer je Europski bankar godine

Piše: Novac.hrObjavljeno: 03. srpanj 2020. 18:10

Predsjednik Europske investicijske banke Dr. Werner Hoyer dobitnik je nagrade „Europski bankar godine za 2019“ koju dodjeljuje Grupa 20+1, udruga međunarodnih ekonomskih i financijskih novinara, čiji članovi, između ostalog rade i u redakcijama agencija i tjednika poput Der Spiegel, Agence France Presse i Thomson Reuters.

U obrazloženju odluke Grupe 20+1 stoji da je Dr. Hoyer kao predsjednik Europske investicijske banke uvelike doprinio gospodarskoj stabilnosti i razvitku Europe. EIB kao banka Europske Unije dosljedno je u svojim programima radila na potpori gospodarstva i financiranja značajnih infrastrukturnih projekta. Posebno je istaknut doprinos Europske investicijske banke u borbi protiv klimatskih promjena te zalaganje za održivi razvoj Europe, s naglaskom na vještinu kojom je predsjednik Hoyer vodio EIB „kroz izazovno razdoblje za budućnost Europe“.

Potpora jačanju europske solidarnosti

Grupa 20+1 navodi kako je nagrada dobivena na temelju rada i rezultata postignutih proteklih godina, te šalje jasnu poruku potrebe za još više solidarnosti u Europi.

Na popisu dobitnika nagrade „Europski bankar godine“ nalaze se Jean Pierre Mustier (Izvršni direktor UniCredit banke), Ralph Hammers (ING Group), te Ana Patricia Botin (Banco Santander).

Linker
06. lipanj 2021 07:20