Adris grupa

Predložena isplata dividende od 15,50 kn po dionici. Vlahović: Istina, pandemija je usporila i nas. Adris ne smanjuje svoje ambicije!

"Naši su ciljevi jasni. Dugoročnom rastu i održivosti tvrtke sve smo podredili", izjavio je Vlahović

Ante Vlahović

 Davor Pongračić/CROPIX

Nadzorni odbor Adris grupe u srijedu je predložio dioničarima da na glavnoj skupštini koja će se održati 10. lipnja 2022. godine donosu odluku o isplati dividende od 15,50 kuna po dionici.

Dividenda će se isplatiti iz zadržane dobiti ostvarene u razdoblju od 2005. do zaključno 2011. Pravo na isplatu dividende pripada svim dioničarima Adris Grupe koji su na dan 15. lipnja 2022. godine upisani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, a bit će isplaćena 5. srpnja 2022.

Predloženi iznos dividende od 15,50 kuna je za tri kune viši nego li su dioničari dobili prošle godine, kada je dividenda iznosila 12,50 kuna po dionici, a također je isplaćena iz zadržane dobiti u razdoblju od 2005. do 2011. godine.

- Naši su ciljevi jasni. Dugoročnom rastu i održivosti tvrtke sve smo podredili. Istina, pandemija je usporila i nas. Ali, u usporedbi s drugima, naši poslovi, i u ovi okolnostima, stoje dobro. Turizam je, po različitim kriterijima, bolji od drugih, a osiguranje i zdrava hrana ostvaruju rast. Štoviše, Croatia, otkad posluje u sastavu Adrisa, nikad bolja! Likvidnost je neupitna, vrijednost kapitala sačuvana, investicijski potencijal ostao jednako snažan. Adris ne smanjuje svoje ambicije - istaknuo je Ante Vlahović,dugogodišnji predsjednik Uprave i sadašnji predsjednik Nadzornog odbora.

Obrazlažući rezultate poslovanja u 2021. godini, predsjednik Uprave Marko Remenar istaknuo je kako je Adris grupa u drugoj pandemijskoj godini uspješno poslovala. U podlozi takvih rezultata dobra je diverzifikacija poslovnog portfelja, značajna agilnost i sposobnost Grupe brzoj prilagodbi novonastalim tržišnim i gospodarskim kretanjima, te predanost zaposlenika. I ova pandemijska godina, kako je rekao, iskorištena je za racionalizacije u sustavu uz istodobnu digitalizaciju brojnih poslovnih procesa, realizaciju investicijskih projekata s najvišim stopama povrata, te pripremu strateških investicijskih projekata Grupe. Pri tome, u fokusu su bile kvaliteta isporučene usluge i kvaliteta proizvoda, kao glavne odrednice održivosti poslovanja. Poslovni i financijski rezultat ostvaren u 2021. godini daje nam stabilnost i snagu potrebnu za daljnji rast poslovanja i realizaciju poslovno-financijskih ciljeva u neizvjesnim okolnostima u kojima živimo i radimo, zaključio je Remenar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 16:45