Povišice u perjanici Agrokora

Povećanje plaća u Tisku: oko 90 posto zaposlenih dobilo je 416 kuna više na račun

Vlasnik Tiska najavljuje da se neće zaustaviti na dizanju plaća, a povećava i broj radnika
Kiosk Tiska, ilustracija
 Sandra Šimunović / Hanza Media

Radnicima Tiska plaća je povećana 416 kuna s primjenom već u veljači ove godine, objavio je vlasnik tog maloprodajnog lanca kioska, koncern Agrokor. Povišica se, prema istome izvoru, odnosi na gotovo 90 posto Tiskovih zaposlenika, što znači da uključuje prodavače, radnike u skladištu, dostavljače i vozače.

- Povećanje plaće u ovom najvećem maloprodajnom lancu kioska u Hrvatskoj izravni je rezultat uspješnog poslovanja Agrokorove kompanije koja je tijekom 2018. godine značajno podizala profitabilnost i operativnu uspješnost te je u zadnjih nekoliko godina revolucionalizirala koncept kioska uvođenjem brojnih novih usluga kao što su plaćanje računa, Mjenjačnica, slanje paketa i mnoge druge usluge – priopćeno je iz Agrokora.

Vlasnik Tiska najavljuje da će i u budućnosti staviti naglasak na skrb o zaposlenicima kroz unaprjeđenje radnih uvjeta i povećanje plaća. Najavljuje poštivanje prava radnika Tiska iz kolektivnog ugovora na uskrsnicu i regres, podsjećajući kako je za prošli Božić radnicima isplaćena božićnica u iznosu od 1500 kuna.

- Sretni smo što smo zbog dobrih poslovnih rezultata u 2018. godini u mogućnosti nagraditi naše radnike. Povećanjem primanja pokazujemo kako nam je njihovo zadovoljstvo vrlo važno te da cijenimo njihov svakodnevni rad – izjavio je Danko Duhović, predsjednik uprave Tiska.

Iz Agrokora najavljuju i kako su za Tisak u planu i nova zapošljavanja koje će, među ostalim, obuhvatiti i umirovljenike. Umirovljenicima će, navode iz Agrokora, biti ponuđen posao u Tisku na pola radnog vremena, pri čemu će uz plaću ostvariti i sva prava garantirana u kolektivnom ugovoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2023 12:36