Posljedice bolesti

Potrošio milijun i pol kuna novca na prostitutke i drogu i doveo tvrtku na rub bankrota

Mjesecima je sustavno pljačkao svoju kompaniju, a sve pod krinkom ovisnosti i zlostavljanja na poslu
Darren Carvill
 Facebook

Razuzdani zaposlenik jednog londonskog lancu za servisiranje automobila u jednom vikendu potrošio je 170.000 funti svog poslodavca na kokain i elitne prostitutke.

Darren Carvill mjesecima je sustavno pljačkao svoju kompaniju, a sve pod krinkom ovisnosti i zlostavljanja na poslu. Za svoje 'lude provode' ovaj 38-godišnji računovođa firmu je oštetio za gotovo 260.000 funti, te ju je time doveo do samog ruba propasti. Njegova sustavna pljačka trajala je nešto manje od godinu dana, te je svaki mjesec iz firme izvlačio iznose od 10.000 pa sve do 70.000 funti.

Kako navodi Daily Mail, svoj prvi ukradeni iznos od 40.000 funti uspio je vratiti, ali nakon toga, cijela situacija se otela kontroli. U svom zlodjelu uhvaćen je u kolovozu prošle godine, kada je direktor primijetio kontinuiranu isplatu neopravdanih financijskih sredstava.

Incident je komentirao i Carvillov odvjetnik James Ross, koji ističe kako njegov klijent pati od niskog samopouzdanja, te da je njegova ovisnost o drogi i noćnom životu izazvana nesretnim životom i konstantnim zlostavljanjem na radnom mjestu.

- Morate shvatiti da on, prije svega, pati od depresije. Nikada nije imao sretan život, bio je zlostavljan na poslu, pati od manjka samopoštovanja. On je dobar radnik, ali ima problem, ističe Ross.

Uz to, odvjetnik je pojasnio kako je upravo njegova depresija zbog životnog standarda dovela do ovisnosti: - Uvjeravao se kako će sav novac vratiti, te zbog svoje bolesti na to nije gleda kao na krađu već kao posudbu – dodao je odvjetnik.

Nakon cijelog incidenta, računovođa je priznao, kako je u trenutku kada je shvatio da će biti uhvaćen, odlučio provesti nezaboravnu noć i potrošiti desetke tisuća funti u samo jednom vikendu na dobru zabavu, prostitutke i drogu. Inače, ovo nije njegov prvi incident. Slučnu prijevaru počinio je i 2008. godine kada je iz jedne putničke agencije ukrao veću svotu novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:32