Ogroman interes

Poticaji od 11 milijuna kuna razgrabljeni prije roka: 'Pristiglo je 700 zahtjeva'

FZOEU je zaključio natječaj poticaja građanima koji žele koristiti obnovljive izvore energije, pojedinačni poticaj bio je 75.000 kuna
Solarni paneli na Čiovu
 HANZA MEDIA

Građani su pokazali veliko zanimanje za korištenje obnovljivih izvora energije u svojim kućanstvima pa je tako na ovaj javni poziv u relativno kratkom roku pristiglo gotovo 700 zahtjeva, rekao je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) Dubravko Ponoš.

Nakon manje od mjesec dana, FZOEU je zaključio natječaj za dodjelu 11 milijuna kuna poticaja građanima koji žele u svojim domovima koristiti struju iz obnovljivih izvora energije za grijanje prostorija i vode. Iako je rok za podnošenje prijava trajao od 26. lipnja do zaključno 26. srpnja ove godine, prikupljanje je bilo zaključeno najmanje desetak dana prije roka zbog dovoljnog broja pristiglih zahtjeva. Građani koji su se javili na vrijeme i ispunjavaju tražene uvjete za bespovratne poticaje korištenja struje energije sunca, biomase i vjetra, na raspolaganju su imali maksimalan pojedinačni poticaj od 75.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:58