PRODUKTIVAN RAZGOVOR

Postignut dogovor u Holcimu, nema štrajka upozorenja: ‘Radnici su stup kompanije‘

U petak ujutro postignut je dogovor jer je poslodavac prihvatio zahtjev sindikata za povećanjem plaća za 15 posto

Tvornica cementa Koromačno

 Dusko Marusic/Cropix

Štrajk upozorenja, koji je u petak bio najavljen u Holcimovim pogonima Tvornice cementa Koromačno i kamenolomima Očura, Šumber, Vranja i Zapužane, nije održan jer je postignut dogovor s poslodavcem, priopćeno je iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije i Sindikata graditeljstva.

U petak ujutro postignut je dogovor jer je poslodavac prihvatio zahtjev sindikata za povećanjem plaća za 15 posto, uvažavajući poslovne rezultate i napore radnika u ostvarivanju dobrih proizvodnih i financijskih rezultata, stoji u priopćenju.

Također će se uskoro pristupiti daljnjim pregovorima radi sklapanja novog Kolektivnog ugovora.

„Zadovoljni smo što je Uprava Holcima usvojila naše argumente i da je postignut dogovor. Radnici su stup kompanije, svojim su nesebičnim doprinosom i radom ostvarili iznimne rezultate te smo uvjereni da će u ovoj godini ostvariti još bolje rezultate“, istaknula je Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Povjerenik Sindikata graditeljstva Hrvatske Mato Kidjemet kaže kako i u kamenolomu Očura radnici dijele zadovoljstvo postignutim dogovorom pa vjeruje da će povećanje plaće doprinijeti ostanku radnika u kompaniji.

Današnji štrajk upozorenja trebao se održati jer 7. ožujka nije uspjelo mirenje pokrenuto zbog radnog spora sindikata s poslodavcem Holcimom, koji su tražili povećanje plaća za 15 posto na godišnjoj razini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 21:52