ODLIČNI REZULTATI

Poslovni prihodi AD Plastik Grupe porasli su za 21,6 posto u i iznose 80,30 milijuna eura

Na rast prihoda uvelike utječu novi projekti koji su započeli sa svojom serijskom proizvodnjom tijekom godine

AD Plastik
 

 Davor Pongracic/Cropix/

Rezultati poslovanja AD Plastik Grupe za prvih šest mjeseci 2024.godine, pokazuju vidljiv nastavak oporavka tržišta i poslovanja kompanije. Poslovni prihodi Grupe porasli su za 21,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznose 80,30 milijuna eura. Istovremeno je matično društvo ostvarilo poslovne prihode od 62,53 milijuna eura, što je rast od 26,1 posto.

Na rast prihoda uvelike utječu novi projekti koji su započeli sa svojom serijskom proizvodnjom tijekom godine. Dobit prije kamata, poreza i amortizacije iznosi 6,52 milijuna eura na razini Grupe, što je porast od 23,6 posto u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine. EBITDA je u matičnom društvu porasla za 44,5 posto i iznosi 4,56 milijuna eura. Neto dobit Grupe ostvarena u prvih šest mjeseci iznosi 1,82 milijuna eura, što predstavlja rast od 43,7 posto u odnosu na usporedno razdoblje.

image

AD Plastik

„Ostvareni su rezultati utemeljeni na uspješnoj realizaciji novih projekata koji su započeli svoju serijsku proizvodnju. Naše su industrijalizacijske i projektne aktivnosti i dalje u punom jeku. Do kraja godine još će šest projekata započeti serijsku proizvodnju, a oni započeti u prvoj polovini godine uspješno se kreću prema dostizanju razina ugovorenih količina. Istovremeno, naše su prodajne aktivnosti vrlo intenzivne, što osnažuje našu poziciju i doprinosi daljnjem rastu prihoda. U izvještajnom smo razdoblju ugovorili 9,2 milijuna eura vrijednosti novih poslova, a u drugom polugodištu očekujemo nastavak tog trenda i potpisivanje novih dodatnih ugovora“, izjavio je predsjednik Uprave AD Plastik Grupe Marinko Došen, koji je dodao da se nastavljaju ulaganja u razvoj, specifičnu opremu i povratnu ambalažu novih projekata, a istovremeno se bilježi smanjenje zaduženosti u odnosu na kraj prošle godine.

„Naša posvećenost očuvanju financijske stabilnosti, povećanju iskorištenosti kapaciteta i rastu profitabilnosti je nepromijenjena i vjerujemo kako će daljnja realizacija novih projekata, intenzivne prodajne aktivnosti i naša strateška usmjerenost na razvoj i kvalitetu doprinijeti nastavku pozitivnih trendova u poslovanju. Sigurni smo kako svojim znanjem i iskustvom možemo postići još veće uspjehe te osigurati stabilan i prosperitetan rast svoje kompanije. S optimizmom gledamo prema budućnosti, svjesni izazova i prilika koje moramo savladati“, rekao je Došen.

image


Marinko Došen, predsjednik uprave tvrtke AD Plastik

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. kolovoz 2024 18:26