nije obnavljana 42 godine

Posao vrijedan 87 milijuna kuna: Evo tko će obnavljati Podravkinu upravnu zgradu

Obnova sjedišta kompanije počinje 1. listopada, a radovi će trajati do srpnja iduće godine
 Goran Mehkek/cropix

Nadzorni odbor Podravke odobrio je odluku Uprave da se u obnovu poslovne zgrade kompanije uloži 87,7 milijuna kuna, a za taj posao sklopi ugovor s građevinskom tvrtkom Radnik iz Križevaca, objavila je jučer koprivnička kompanija.

Obnova poslovne zgrade obuhvaća informatičku i energetsku rekonstrukciju, kao i njezinu modernizaciju. Podravkina poslovna zgrada sagrađena je 1979. godine te praktički pune 42 godine nije obnavljana. Ovim je projekt rekonstrukcije, koji se planira već dugi niz godina, ušao u fazu provedbe, a obuhvaća poslovnu zgradu sedmerokatnice, restoran, parkiralište i pripadajući okoliš, priopćila je Podravka, ujedno najavivši da spomenuti radovi počinju 1. listopada ove godine sa zacrtanim rokom završetka u srpnju 2022. Za to vrijeme, prema objavi koprivničke kompanije, zaposlenici čije je radno mjesto u poslovnoj zgradi bit će izmješteni na druge lokacije u kompaniji.

U Podravci ističu da će obnova poslovne zgrade biti financirana iz vlastitih izvora, bez zaduživanja. Dodaju da se obnova zgrade radi u njezinim postojećim gabaritima te da su okviri investicije primjereni izazovnoj poslovnoj godini uz pažljivo upravljanje troškovima.

Kada je riječ o izboru Radnika d.d. iz Križevaca za izvođača radova, u Podravci otkrivaju da su sprovedena tri kruga prikupljanja ponuda izvođača te da se biralo na temelju projekta obnove poslovne zgrade koji je izradila tvrtka Forma-Biro iz Koprivnice.

Iznos investicije obnove zgrade odnosi se na građevinsko-obrtničke radove, radove strojarskih instalacija, radove na fasadi te one na elektroinstalacijama, navode u koprivničkoj kompaniji, uz napomenu da su u projekt obnove uklopljeni elementi materijalne umjetničke vrijednosti zgrade.

Rekonstrukcijom poslovne zgrade, napominju u Podravci, unaprijedit će se energetska učinkovitost, korporativna i informacijska sigurnost kompanije te osigurati ispunjenje novih zahtjeva propisanih normi u vremenu nakon pandemije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 09:45